• 2022. 04. 07.
 • 8 perc

A 2021 és 2022 év áttörést hoz és hozott a hordható AR szemüvegek szegmensében. Emellett a pletykák szerint még folyamatban van az új Apple AR szemüveg, az Apple Glass a gyártása is. Úgy tűnik, ezt 2022-ben jelenthetik be, de még nincs pontos időpont.

ar szemüveg

A sok új és izgalmas AR szemüveg érkezése miatt úgy gondoltuk, hogy megosztjuk csapatunk legjobb választásait a hordható AR szemüvegekkel kapcsolatban!

A válogatás szubjektív, mindenki találhat számára olyan fontos tulajdonságot, amely előrébb helyezi az adott AR szemüveget a többihez képest, de mi olyan dolgokat vettünk figyelembe, mint az akkumulátor élettartama, a látómező, a felbontású kijelző és a feldolgozási teljesítmény.

Alkalmazást szeretnél építeni az egyik ilyen okosszemüveghez? A Printosh Advertising teljeskörű immersive technológia arzenállal, kreatív tervezéstől az app elkészítéséig, akár saját fejlesztésú cloud szolgáltatási támogatással áll a rendelkezésedre!

1. AR szemüveg – Ray-Ban Stories

 • Ray-Ban Stories AR szemüveg
 • Ray-Ban Stories AR szemüveg
 • Ray-Ban Stories AR szemüveg

Végre megvásárolható a Ray-Ban és a Facebook (jelenleg Meta) első okosszemüvege, a Ray-Ban Stories. A Ray-Ban Stories kettős hangszóróval, három beépített mikrofonnal, két előlapi kamerával, valamint a keret oldalán található érintőpaddal szabályozza a hangerőt és a lejátszást/szünetet. Előre néző fehér lámpával is rendelkeznek, amely segít megvilágítani a felvételt. Bár funkcionalitásuk korlátozott, ezt kárpótolják letisztult kialakításukkal. A Ray-Ban Stories nagyon hasonlít a Ray-Ban jellegzetes napszemüvegére, a Wayfarer-re, és a legnormálisabb megjelenésű és legelérhetőbb okosszemüveg, amely eddig a piacon megjelent.

 • Stílusos, megfizethető, 1 óra alatt teljesen feltöltődik

 • Korlátozott funkcionalitás
 • 299 dollár a Ray-Ban-nél

Olvasd be ezt a QR-kódot a saját telefonoddal, hogy láss valami fantasztikusat!

2. AR szemüveg – Nreal Light + Nreal Air

 • Nreal Air AR szemüveg
 • Nreal Air AR szemüveg

Az első alkalommal 2019-ben bemutatott Nreal Light hamarosan elérhető lesz az Egyesült Államokban (az AR szemüveg már kapható Japánban, Dél-Koreában, Németországban és Spanyolországban vagy az ebay-en). Az Nreal Lights vegyes valóságú szemüveg, amely térbeli hangot, térbeli számítástechnikai kamerákat, környezeti fényérzékelőt, közelségérzékelőt és okostelefon-kompatibilitást kínál.

 • Gesztusfelismerés, térbeli számítástechnika
 • Drága, otthoni használatra nem alkalmas
 • Körülbelül 600 dollár

Az Nreal Air-t is most jelentették be a Twitteren, és a 2021 év végén lesz elérhető. Bár az Air-t telefonhoz kell kötni, de a Light-nál lényegesen könnyebb. Ezenkívül az Air karcsúbb dizájnt és jobb minőségű kijelzőt kínál. 46 fokos látómezővel és akár 90 Hz-es frissítési frekvenciával is rendelkezik. Ehhez képest a Light 52 fokos látómezővel és akár 60 Hz-es frissítési frekvenciával rendelkezik. A fő különbség azonban a Light és az Air között a belülről kifelé történő követés hiánya. Az új Air egyáltalán nem rendelkezik mozgáskövetéssel, mivel a cég azt várja, hogy az Airt leginkább műsorok streamelésére és mobiljátékokra használják majd. (mint pl. a HTC Vive Flow)

 • Könnyű, magas frissítési gyakoriságú, otthoni használatra alkalmas
 • Korlátozott funkcionalitás
 • Jelenleg ismeretlen ár

3. AR szemüveg – Snapchat Spectacles 3 & 4 AR szemüvegek

 • Snapchat Spectacles AR szemüveg
 • Snapchat Spectacles AR szemüveg
 • Snapchat Spectacles AR szemüveg

2019-ben a Snapchat bejelentette a Spectacles 3-at, amelyek hatalmas előrelépést jelentenek a Spectacles 1-hez és 2-höz képest. Egyrészt a Spectacles 3-ban egy második kamera is volt, amely lehetővé tette az eszköz számára, hogy először érzékelje a mélységet, és 3D-ben örökítse meg a világot. Volt még két HD kamerájuk, négy beépített mikrofonjuk, beépített GPS-ük és színezett lencséik az UVA/UVB védelem érdekében.

 • 3D szűrők adhatók hozzá a fényképekhez és videókhoz a Snapchaten keresztül
 • Drága, nem vízálló AR szemüvegek (ellentétben a Spectacles 2-vel)
 • 380 dollár a Snapnél

Tekintse meg az immerzív technológiákkal kapcsolatos szakmai oldalainkat!

NFT VR

Virtuális valóság(VR)

Számítógéppel szimulált valóságról beszélünk, amelyhez szükséges egy VR-headset is…

NFT AR

Kiterjesztett valóság (AR)

Az AR kihasználja a meglévő valóságtartalmat és egy eszköz felhasználásával kiegészíti…

NFT XR

Kibővített valóság(XR)

Az XR esetében már az iOT, a mesterséges intelligencia és a robotika elemei is bekapcsolhatók a fejlesztés folyamatában…

NFT MR

Mesterséges intelligencia (AI)

Az AI esetében egy beprogramozott tanulórendszerről beszélünk…

4. AR szemüveg – Vuzix Next Generation és a Vuzix Blade

 • Vuzix Blade AR szemüveg
 • AR szemüveg

A Vuzix Next Generation intelligens szemüvegeit mikro-LED kijelzőmotorok és hullámvezető technológia hajtja, hogy a képeket az üveg belsejére képezzék le. Ez az intelligens kiterjesztett valóság szemüveg a stílus és a funkció nagyszerű kombinációja, elegáns külsővel, teljes okostelefon-integrációval, hangutasítással, magával ragadó hangzással és zajszűrő mikrofonokkal. Jelenleg azonban nem elérhetőek széles körben.

 • Stílusos, karcsú, rendkívül alacsony energiaigényű
 • Feltehetően drága lesz
 • Jelenleg ismeretlen ár

Viszont amire nem kell várni az a Vuzix Blade. Míg a Vuzix Next Generation jobb hétköznapi használatra, a Vuzix Blade Upgraded AR szemüveg az ipari használatra készült. A Vuzix Blade Upgraded egy kiterjesztett valóságú okosüveg autofókuszos HD kamerával, zajszűrős mikrofonokkal, fejmozgáskövetéssel és hangvezérléssel. A következő generációhoz hasonlóan a Blade Upgraded is hullámvezető technológiát alkalmaz, és lenyűgöző hangzást kínál. A Blade Upgraded azonban még fejlettebb hangvezérléssel rendelkezik az Alexa-kompatibilitás mellett, amelyhez egy önálló mobilalkalmazás kapcsolódik, valamint biztonsági tanúsítvánnyal rendelkező objektívek.

 • Használható védőszemüvegként. Európában és az Egyesült Államokban egyaránt elérhető
 • Drága, terjedelmes
 • 799 dollár a Vuzix-nél

5. AR szemüveg – Microsoft HoloLens 2

Microsoft HoloLens 2 AR szemüveg

Az újabb Microsoft Hololens szemüveg valószínűleg még mindig a legkifinomultabb vegyes valóságú (MR, XR) okosszemüveg. A Hololens 2 átlátszó lencséket, teljesen integrált hangot, valamint számos érzékelőt és mikrofont kínál, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy 3D tartalmakkal és hologramokkal kommunikáljanak. Népszerűek az AR technológiát képzésre, távoli együttműködésre, összeszerelő sorokra, logisztikára és egyebekre használó vállalkozások körében.

 • Gesztusfelismerés, Térbeli leképezés, Nagy látómező
 • Drága, otthoni használatra nem alkalmas
 • 3500 dollár a Micorsoftnál
metaverse NFT

Ha további szakmai információ érdekli, kérjük látogasson el az immerzív technológiákat bemutató weboldalunkra!

6. AR szemüveg – Lenovo ThinkReality A3

Lenovo ThinkReality A3 AR szemüveg

A Lenovo egy új eszközt mutatott be a CES 2021 kiállításon, és a cég szerint ez az egyik legfejlettebb és legsokoldalúbb vállalati kiterjesztett valóság szemüveg. A ThinkReality A3 olyan alkalmazásokhoz használható, mint a 3D vizualizáció és a kiterjesztett valóság által irányított munkafolyamatok. Jelenleg két verzió van kiadva – egy PC-s és egy ipari kiadás. A PC-s kiadás azoknak készült, akik az asztalukban dolgoznak, és laptophoz vagy mobil munkaállomáshoz kell csatlakoztatni. Másrészt az ipari kiadás csak bizonyos Motorola okostelefonokhoz van kötve.

 • Akár öt virtuális 1080p-s kijelzőt is megjeleníthet
 • Terjedelmes, drága, laptophoz vagy Motorola okostelefonhoz kell csatlakoztatni
 • 1499 dollár a Lenovonál

Bonus: Magic Leap AR szemüveg

Magic Leap AR szemüveg

A korábbi kudarcok ellenére a Magic Leap bemutatta fejhallgatójának új verzióját, valamint 500 millió dolláros új befektetését. Az új AR szemüveg elsősorban üzleti használatra készült, és kisebbnek és könnyebbnek tűnik, mint az eredeti Magic leap headset. A kiterjesztett valóság szemüveg szegmentált fényerő-szabályozásra is képes lesz (ami a valós világ hátterét tompítja), és nagyobb látómezőt és jobb színhűséget, képminőséget és szöveg olvashatóságot kínál, mint elődje. Alig várjuk, hogy működés közben is láthassuk!

A Printosh Advertising (printosh.hu, vrbizz.com, dlddigitallab.hu) egy kreatív ötleteket és immersive technológia fejlesztéseket kínáló vállalat a 3D/AR/VR, tehát immersive technológiákat alkalmazni kívánók számára. Kreatív és fejlesztői kapacitást kínálunk és akár szerveroldali infrastruktúrát is biztosítunk a fejlesztéseink mellé, illetve VR / AR szemüveg választásban, tehát hardveres területen is segítünk, hogy ügyfeleink gyorsan megvalósíthassák 3D/AR/VR ötleteiket, alkalmazásaikat és tartalmaikat.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk.

Printosh Advertising Kft.

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

LinedIn profil

LinkedIn profil

YouTube csatorna

Youtube