VR fejlesztés

A Virtual Reality, a Mixed Reality és az Augmented Reality egyaránt feltörekvő technológiának számít mind felhasználói, mind pedig ipari alkalmazások területén. Ez főként annak köszönhető, hogy a felhasználói szoftvert fejlesztők felismerték az új platformban rejlő szórakoztatási lehetőségeket, az ipari alkalmazásokat fejlesztők pedig a produktivitást elősegítő alkalmazások fejlesztésére is használják, pl. AR-t használó térbeli tervezőprogramok. Több mint 10 éves szoftverfejlesztési és UI tervezési tapasztalatunk birtokában mi is elkezdtünk foglalkozni az VR fejlesztés világával. Ez egy olyan terület, amelyhez csupán a szoftverfejlesztési készségek nem elégségesek. A VR alkalmazás fejlesztés egy komplex terület, amely kreatív látásmódot és innovatív megoldásokat igényel.

VR fejlesztés AR - VR fejlesztés

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

LinedIn profil

LinkedIn profil

YouTube csatorna

Youtube

VR fejlesztés (Virtual Reality – virtuális valóság)

AR - VR fejlesztés

Az önállóan, mindenféle kiegészítő eszköz nélkül működő mobil VR eszközök elterjedésének köszönhetően a felhasználók egyre szélesebb köre nyer hozzáférést a VR szoftverekhez. Ebből adódóan a kereslet is folyamatosan nő az újabb, jobb, modernebb VR alkalmazások iránt. Mostanra már szinte minden nagyobb eszközgyártó cég belépett vagy belépni készül a standalone VR eszközök piacára. Legnagyobb felhasználása a szórakoztatás, azaz a VR játékok területe, azonban a marketing, turizmus vagy oktatás terén is egyre több lehetőség jelenik meg a felhasználására. Elsősorban mi is a marketing szegmenst vettük célba a VR fejlesztési megoldások közül. VRBizz platformunk reklámkampányok menedzselésére jól használható felület, amely többek között lehetővé teszi, hogy üzletemberünk ne veszítse el a kapcsolatot a vevővel és kontrollálja a vásárlási folyamatot. A kommunikáció könnyebb, a látvány magával ragadó, az eladás pedig sikeresebb.

VR fejlesztés megoldások és VR élmény

A VR fejlesztések lehetőségei azonban az orvostudományban megjelenő jobb és hatásosabb információ-átadásra is használhatók. Korábban a Chiesi Hungary Kft. számára készítettünk egy olyan virtuális platformot, amelybe infografikákat építettünk. Így a sikeresebb információ-átadást szolgálta a felület. A VR, AR, MR fejlesztés további lehetőségeit és biztos fejlődését az is mutatja, hogy több internacionális multicég is mélyebben foglalkozik e területek kiaknázásával. A Google Daydream felülete, amit az androidos operációs rendszerbe építettek bele, már egyre több eszközről elérhető, s hozzá csak a megfelelő headset kell. Ráadásul ezek már az átlagmeber számára is hozzáférhetők, ugyanis áruk már nem számít oly magasnak. Emellett a Google a WorldSense rendszerét is elérhetővé tette hozzá, ami egy környezetfelismerő technológia. Ezzel az AR fejlesztés is megjelenik lehetőségként a headsetekhez.

Töltse ki VR fejlesztést támogató felmérésünket az alábbi linken, és fejlesszen egy VR alkalmazást, MOST!

Standalone VR szemüveg

A nemzetközi trendek azt mutatják, hogy az AR – VR fejlesztés még bizonyos szempontból gyerekcipőben jár azokat a megoldásokat és lehetőségeket tekintve, amelyekre felhasználható a technológia már most és majd amikre a jövőben lesz. Mi is úgy gondoljuk, hogy hatalmas igény lesz a későbbiekben az MR fejlesztési megoldásokra. A standalone megoldások közül jelenleg uralkodó eszköz, a Lenovo Mirage Solo, amelyből számunkra 2 eszköz is rendelkezésre áll. Mivel a korábbiakban is volt megbízásunk már VR fejlesztésre, ezen felületre is konkrét projektjeink vannak, amelyeken jelenleg is dolgozik csapatunk. A jelenlegi trendek szerinti elvárásoknak tehát meg tudunk felelni, és ha kell marketing célokra, orvoslásban szükséges edukációra, illetve a humánfejlesztés területére is be tudjuk vinni a VR és az AR világát.

Esettanulmányok VR fejlesztés

Neumann-szobor avatás az Infoparkban

A budapesti Infopark sétányán felavatásra került a Neumann-szobor. Az eseményre bennünket is meghívtak, ahol bemutatót tartottunk a Neumann Jánoshoz és munkásságához szorosan kapcsolódó VR alkalmazásunkról. Az immerzív fejlesztések az edukációs szektorban is hatalmas potenciállal rendelkeznek, ezt az NJE VR alkalmazás is sikeresen bizonyította! Hogyan készült az NJE VR alkalmazás? A Neumann János Egyetem megkeresésére készítettük a fejlesztést, amelyet edukációs kiállításokon szerettek volna az [...]

HTC standalone megoldása: HTC VIVE Focus Pro a gyakorlatban

Az utóbbi években több nagy multi is beszállt a VR piacára, és folyamatos verseny folyik a jobbnál jobb VR szemüveg (headset) piacra dobásában. A Facebook, a Microsoft, a Sony, a Samsung és a HTC is állandó versenyben van egy olyan VR szemüveg megalkotásában, amely forradalmasítaná a piacot, és elterjedtebbé tenné a technológiát egy nagyobb fogyasztói szegmens körében.

Oculus Quest a teljes szabadságélmény (Standalone VR headset)

AR - VR fejlesztés

A VR fejlesztés új dimenzióba lépett a standalone készülékek megjelenésével és piaci ár-érték arányuk rohamos javulásával. Az Oculus Quest 2019 májusa óta a Facebook egyik sikertörténete, hiszen olyan szabadságélményt nyújt a kiváló élményvilág mellett, amire eddig egy szemüveg sem volt képes. Nincsenek vezetékek, drótok és más eszközök. Csak a szemüveg, a kontroller, és mi magunk.

Minden POSTban van valami jó!

Minden POSTban van valami jó!

VR fejlesztés érdekli? Lépjen kapcsolatba velünk!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

2023-02-02T17:30:04+01:00
Go to Top