Az iOS a második legnépszerűbb mobil operációs rendszer az egész világon. Sok újdonságot hozott az Android-al szemben és erős piaci pozícióra tett szert. A cross-platform fejlesztési megoldások terjedése azonban fals trendnek is felfogható, ugyanis több problémát generál, mint hasznot. Ha iOS alkalmazás fejlesztés, akkor csakis natív platform.

ios alkalmazás fejlesztés

Az Android örök riválisa a piacon

ios alkalmazás fejlesztés

Az iOS elterjedtsége a statisztikák szerint olyan 25-30% körülire rúg a piacon, földrajzilag nyilván Észak-Amerikában és Ausztráliában van teljes egyeduralma. Ezen kívül még Európában is nagyon népszerű, de összességében ott, ahol az Android használata éppen visszaesik, lesz népszerűbb az iOS. Az éppen aktuális trendek is megszabják, hogy mely országokban éppen melyik felé billen a mérleg. Az utóbbi adatok szerint Norvégiában és Törökországban is népszerűsödnek az iPhone-ok. Nyilván az iOS szélesebb körű használatát a telefonok általános magasabb árkategóriája is korlátozza. Alapvetően azonban egyikük sem jobb egyértelműen a másiknál, csak bizonyos feature-ök azok, amelyekben felülmúlják versenytársukat.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

iOS alkalmazás készítés: hogyan nem érdemes?

Az utóbbi pár évben felütötte a fejét egy új trend, mi szerint nem csak a kibocsátó által eredetileg elfogadott platformon és környezetben tudunk appokat készíteni a mobil operációs rendszerekre. Ezek az úgynevezett cross-platform megoldások, amelyek azt szolgálták volna megoldani, hogy egyszerre történjen az alkalmazás alapvázának fejlesztése mind iOS-re, mind pedig Android-ra. Költséghatékonyabb megoldásnak indult, ezrét sokan bele is vágtak, még a legnagyobbak is, mint például a Facebook. De az eredmények legtöbbször elmaradtak a várttól. A Facebook app használat közben rengeteg memóriát használ, rettenetesen lassítani tudja a telefonunkat és jobban is merül közben a készülék akkumulátora. Emellett nem is tökéletesen kompatibilis a készülék szoftverével sem. Mindezeknek egyik oka pont a cross-platformos iOS app fejlesztés. Az alkalmazások natív környezetben való fejlesztése azért is előnyösebb, mert az sokkal nagyobb kompatibilitást eredményez, így a felhasználói élmény valóban élménynek számít.

A natív iOS alkalmazás fejlesztés előnyei

Az, hogy kompatibilisebb az operációs rendszerrel az applikáció, tehát mindazt megoldja, amit a cross-platform problémaként idézett elő, a következőket jelenti: az alkalmazás nem fut a háttérben, miközben ’eszi’ a RAM-ot, és sokkal kisebb helyet is foglal. Erre is volt egy nagyon jó statisztika, hogy a natív környezetben fejlesztett applikáció gyakorlatilag fele akkora méretű, mint egy cross-platform alatt fejlesztett. Így ne tévesszen meg senkit a költséghatékonynak induló megoldás. Ha megfelelő eredményt szeretnénk elérni, és olyan alkalmazást, amit könnyen és élvezettel használ a fogyasztó, akkor a végén nem csak egy cross-platformos, hanem még ugyanúgy egy Android-os és egy iOS-es csapatra is szükségünk lesz az iOS applikáció fejlesztés során. A mérnököknek is könnyebb natív környezetben dolgozniuk, a debugolás, azaz a tesztelés és javítás fázisai is könnyebbek, rövidebb ideig is tart.

A Printosh is döntött: natív iOS alkalmazás fejlesztés

Mivel tisztában vagyunk vele, hogy a fogyasztói élmény és a zökkenőmentes használat milyen fontos, ezért mindenképpen a natív fejlesztés mellett tettük le a voksunkat. Emellett legtöbbször B2B alkalmazásokat fejlesztünk, és mint tudjuk, az üzleti életben, ha valami nem működik kellőképp, amiért fizettünk is, az veszteségnek könyvelhető el. Pláne, ha értékesítés támogatói felületekről van szó, amelyek a sales-et és a marketinget hátráltatják. Túranavigációs alkalmazást is fejlesztettünk már Android-ra és iOS-re. Itt a megfelelő működés és kompatibilitás kiemelten fontos volt, ugyanis az erdőben hálózat sincs sok esetben, így kizárólag a GPS koordinátákra hagyatkozik az applikáció. A legnagyobb projektünk viszont Európa egyik legnépszerűbb légitársaságának az online repülőjegy foglalási alkalmazása. A front-endet fejlesztettük iOS-re és Android-ra is. Így tehát bármilyen alkalmazásra is legyen szükség, a tapasztalt iOS és Android fejlesztőink csakis a legjobb megoldást adják ki a kezeik közül.

iOS alkalmazás fejlesztés érdekli? Lépjen kapcsolatba velünk!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!