iBeaconBizz.com

iBeaconBizz.com2017-02-01T09:37:58+00:00
bg2iBeaconBizz_logo_symbol_white-1

CÉLZOTT ÉS HATÉKONY

MARKETING ÜZENET ÉS VEVŐSZÁM NÖVEKEDÉS

Mi az iBeacon?

Egy Bluetooth Low Energy (BLE) szabványt használó mikrolokációs szolgáltatás, amivel épületeken belül is lehet tudni egy mobiltelefon pontos helyzetét, és kommunikálni lehet az eszközzel. Mindezt hatékonyan és kevés energiát használva. Az iBeacon nem a földrajzi hosszúság és a szélesség alapján határozza meg a helyzetet, hanem kis energiájú Bluetooth-jelet alkalmaz, amelyet a mobilkészülékek észlelni tudnak.

Mi is pontosan az iBeacon technológia?

Az iBeacont egyrészt olyasmi, mint egy nagyon pontos beltéri GPS. Ha például egy iBeacon-kompatibilis garázsba állsz be a kocsival, a telefonodon futó app tudni fogja, hol álltál meg, és visszavezet az autódhoz, ha végeztél a vásárlással.

Összességében egy érdekes és új marketing eszközről van szó, aminek a célja, hogy még tovább növelje az eladások számát, valamint a vásárlók kényelmét.

iBeacon

értékesítés ikon

Képzeld, hogy mész a pláza folyosóján, és a telefonodat nézed, hol milyen akciók vannak – a kirakat helyett. Mindig annak a boltnak a cuccait látod, ami előtt épp állsz. Csakhogy míg a kirakat nem tud befogadni minden információt és terméket, a mobiltelefonod igen, a készüléken már te lapozgatsz az ajánlatok között. És itt nem csak ömlesztett reklámokra kell gondolni, személyre lehet szabni a dolgot. Ha például te törzsvásárlója vagy egy üzletnek, és ezt a Bluetooth LE-n keresztül kommunikálja az app a bolt felé, a korábbi vásárlásaid alapján személyre szabott termékeket mutathat neked a telefon.

marketing ikon

Ha egy bolt törzsvásárlója vagy, akkor a hűségprogramban tudják rólad hogy álltalában mit vásárolsz, mi az izlésed. Ha Te kütyübolond vagy akkor figyelmeztet hogy megérkezett vagy mikor érkezik a legújabb termék, vagy alkalmazás, és ha megtalálható az üzletben, akkor oda vezet, megmutatja a boltban a pontos helyét, és amikor oda érsz, akkor a telefonodon elindit egy olyan videót, ami bemutatja a kütyü működését.

otthon ikon

Csak egy iBeacon jeladót kell elhelyezni ahhoz a tárgyhoz, amit használni akarunk és a Placed appban be kell állítani a jeladóhoz rendelt alkalmazást. Ha az adó 1 méteres körzetébe kerülünk, akkor a telefon érzékeli a bejövő iBeacon-jelet és értesítést küld a telefonnak, ami megjelenik a lezárt képernyőn. Így például a kanapén ülve beállíthatod a sütődet vagy a fogas közelében elindulhat a navigációs alkalmazás, arra várva, hogy kilépsz a lakásból.

iBeacon technológia néhány felhasználási területe

Néhány már működő technikai megoldás, vagy érdekes felhasználási terület.

Használata egyszerű: Be kell kapcsolni a Bluetooth-t, le kell tölteni az ingyenes alkalmazást és engedélyezni kell a készüléken az értesítések menüpontban.

A technológia ma már cross-platform elérhetőséggel rendelkezik, iOS, Android és Windows környezetben is alkalmazható.

ibb_picture_gallery_1
Kényelmes, gyors, mobilra optimalizált akciós termék megjelenítés, azonnali vásárlás ösztönzés.
ibb_picture_gallery_2
A vásárló személyreszabott üzenetben tájékozódik az adott üzlet termékinformációiról, amikor az üzlet előtt elhalad.
ibb_picture_gallery_3
Kényelmes, gyors, mobilra optimalizált akciós termék megjelenítés, azonnali vásárlás ösztönzés.
ibb_picture_gallery_4
Étteremben, szórakozóhelyen, a kínálat kiválasztása, rendelés, információgyűjtés
ibb_picture_gallery_5

MŰKÖDÉSI FELÉPÍTÉS
az üzlet frekventált helyein elhelyezzük az iBeacon jeladókat.

ibb_picture_gallery_6
A központi tartalomelőállító szoftverrel feltöltjük információval az adott üzlet rendszerét
ibb_picture_gallery_7
A működő rendszer érzékeli a push üzenetekre bekapcsolt mobilokat, és az aktuális vásárlók mnden termékinformációt és üzenetett érzékelnek az iBeacon hatósugarán belül.
ibb_picture_gallery_8
Láthatatlan hálózat, látható árbevétel növekedés, beláthatatlan távlatok a felhasználási területekben.
Ajánlat kérése