A virtuális valóság teljesen új területekre tette be a lábát, és már nem csak multinacionális vállalatok és startupok fektetnek a technológiába, hanem olyan országok is, mint Kína. Az eddigi egyik legjobb VR szemüveg is a piacra került az idei év májusában, amely a standalone teljesen új dimenzióját hozta számunkra és ezzel egy új VR élmény megteremtését érte el.

VR - AR fejlesztés

Lépjen velünk kapcsolatba!

A virtuális valóság teljesen új területekre tette be a lábát, és már nem csak multinacionális vállalatok és startupok fektetnek a technológiába, hanem olyan országok is, mint Kína. Az eddigi egyik legjobb VR szemüveg is a piacra került az idei év májusában, amely a standalone teljesen új dimenzióját hozta számunkra és ezzel egy új VR élmény megteremtését érte el.

VR - AR fejlesztés

Lépjen velünk kapcsolatba!

A technológiai fejlődés vezetői és a sokrétű VR élmény

A technológiai fejlődés egyik vesszőparipáját Kína vezeti: a katonai szektor, a gazdasági és az IT világában is az élre törnek. Jelenleg az 5G-t terjesztik ki folyamatosan, országos lefedettség a cél. Ez azt is szolgálja, hogy a standalone VR headsetek használata terjedjen az országban. Ezeket az 5G-re kapcsolva akarják új dimenziókba emelni. Beijing is beállt a projekt mögé, így kormányzati a nyomást is beveti, hogy 2025-re VR nagyhatalommá váljanak. Az orvoslásban is kihasználják a beijingi egyetemen a VR élmény kedvező hatásait. A legújabb tanulmányok szerint az akupunktúra például az autizmussal küzdő gyermekek szociális készségein és a beszédproblémáikon is segíteni képes. Az akupunktúra az egyik, amelyet az egyetemen VR segítségével oktatnak. Nem csak az intézményből érhető el, hanem a diákok otthonról is képesek gyakorolni a precíz tűhasználatot, ugyanis a cloudból elérhető a használt „test-térkép”.

A VR forradalma talán még nem következett be, de rapid sebességgel közelít. A gaming világában 2016 májusa óta is hatalmas változások mentek végbe. 2019 májusáig, azaz 3 év alatt kb 150 ezer eszközről felugrott a Steam-re kapcsolt VR headsetek száma az egy millió fölé. Ez azonban csak egy terület, ahol közkedveltebbé vált a technológia. Azóta már a mérnöki, gyártási, kereskedelmi vagy értékesítési területekről is tudunk példát hozni, ahol a VR átalakítani látszik a mindennapi munkafolyamatokat. A Walmart a Black Friday-re készíti az üzletek alkalmazottait a VR világában. Az NBA is megtalálta a módját, hogyan edzheti hátvédjeit a VR-ral. Az orvoslás rengeteg területén jelent meg, mint például a fájdalomcsillapításban.

üzleti VR fejlesztés

A standalone a VR szemüveg új dimenziója

A Facebook az Oculus Questtel egy új VR élmény megteremtését érte el. Egy olyan standalone szemüvegről van szó, amely ár-érték arányban a legjobb VR szemüvegek közé emeli, és kiemelkedő technikai feltételeket kínál a fogyasztó számára. Mivel nem kell hozzá semmilyen más setup, PC vagy vezeték, hanem csak maga a headset és a konzol, teljesen szabad mozgást biztosít. Feltérképezi a körülöttünk lévő teret a beépített szenzorok és 4 kis kamera által, és a teret meg is jegyzi. Eltárolja a memóriában az adatokat, és ha legközelebb nem otthon használjuk a készüléket, akkor sem felejti el a paramétereket. Az újabb fejlesztésekben már konzolra sem lesz szükségünk a Quest használatához, ujjkövetés a következő lépés a még kényelmesebb VR élmény megalkotásához. Az idei év májusa óta már több mint 400 ezer példány kelt el, és csak a kora őszi időszakban 180 ezer.

A jövő VR zenéje – sokkal maradandóbb VR élmény

Az utóbbi időben rengeteg cikk jelent meg a VR jövőjét illetően, akár csak a 2020-as év VR trendjeit nézzük, akár az elkövetkezendő 5 év lehetőségeit és fejlesztési irányait. Az 5G kiterjesztésétől a legtöbben hatalmas változást várnak, emellett már olyan készülékek megalkotását remélik, amikor a felhasználó nem csak szemlélője lesz az elé tárt világnak, hanem aktív alakítója is. Valamint olyan szemüvegek hétköznapi használatát, amelyek által a VR és az AR között is tud váltani kedve szerint a fogyasztó. Az iskola mindennapi világába is tervezik bevezetni tanulást megkönnyítő eszközként. Való igaz, hogy egy 3D-s VR élmény sokkal maradandóbb, mint a kétdimenziós módszerek. Emellett már a Nintendo is beszállt a VR bizniszbe és a gyerekek körében is promotálja a dolgot. A VR igazi forradalma így még előttünk van, de rapid sebességgel haladunk a technikai áttörés felé.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk.
Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!