Webalkalmazás

Web alapú alkalmazások

A mobil weboldalak összességében azok az internetes oldalak, amelyek egy okostelefon böngészőjéből könnyedén meg tudunk nyitni. A direkt vagy natív mobil weboldalakat első látásra a domain nevük különbözteti meg hagyományos társaiktól. Egyes portálok manapság egy a http:// után írandó kis „m” betűvel jelzik, hogy éppen mobil weboldalat böngészünk.

Másik lehetőség az úgynevezett reszponziv webdesign, amikor egy és ugyanaz a weboldal jelenik meg az asztali gép monitorján és az okostelefon kijelzőjén is, de a speciális kialakításnak köszönhetően a weblap automatikusan alkalmazkodik a képernyő méretéhez.

Mindkét esetben a képek tömörítve vannak, a lassító “gazdag” funkciók nem működnek, egyszóval egy gyors, mobilis weblapot takar a fogalom, amit úgy tudunk megnyitni, ha előbb okostelefonunkon megnyitunk egy böngészőt.

  • webapp-1-e1472654683692
  • webapp-2
  • webapp-3

A MOBIL alkalmazás vagy APPLIKÁCIÓ ezzel szemben EGÉSZEN MÁS, hiszen tulajdonképpen egy mobilra készült alkalmazásról van szó, ami lehet egy játék, egy segédprogram, de akár egy marketinges app is. Nagy előnye, hogy a felhasználónak mindössze telepítenie kell készülékére, és egyetlen tapintással elérheti anélkül, hogy böngészőt használna. A mobilos applikáció végső soron azonban nem helyettesítheti a honlapot, így cégeknek vagy kkv-knak nem feltétlenül szerencsés csak egy ilyen mobilos applikációra támaszkodniuk. Ennek a megoldásnak a marketing oldala a hasznos és eredményes, amikor egy jól kitalált, az ügyfélkörnek hasznos, lehetőleg naponta használt szolgáltatást, vagy szórakozást tudunk biztosítani, amely cégünk imidzsét vagy marketing üzenetünket erősíti, úgy hogy az ügyfél ezt nem érzi direkt marketing nyomulásnak.

Ajánlat kérése
2018-05-08T14:36:11+00:00