Hogyan lesz gazdaságos a céges weboldal készítés?

Egyedi weboldal készítés vagy CMS webfejlesztés? Tapasztalataink során arra jutottunk, hogy az induló vállalkozások számára ez egy sokkal nehezebb kérdés, mint amilyennek először gondolják vagy éppen sokkal könnyelműbb. Sok esetben a céges weboldal készítés első prioritása az egyediség: „én mást akarok, mint a többiek”, „én különleges akarok lenni” típusú kijelentéseknek az a következménye, hogy mindenféle elgondolás nélkül vágnak bele a cégek az egyedi weboldal készítésébe, vagy megrendelik annak vizuális megtervezését egy designer vállalattól. Amely könnyen katasztrofális eredményekhez vezethet. Érdemes tehát átgondolni, hogy mik a cég prioritásai, és ahhoz mérten dönteni, hogy mégis melyik választása a jobb számukra: az egyedi weboldal készítés vagy pedig a tartalomkezelő rendszer használata.

printosh céges weboldal készítés

Mik tehát a CMS webfejlesztés előnyei?

A tartalomkezelő rendszerek legnagyobb előnye, hogy ad egy alapot, amire lehet építeni, nem kell a nulláról elkezdenünk a webfejlesztést. Ennek köszönhetően sokkal gyorsabb és költséghatékonyabb az elkészítése, optimalizálása, mint egy egyedi weboldal készítése. Gyakorlati tapasztalatunk szerint egy WordPress céges weboldal készítése általában 6-12 hetet vesz igénybe, míg az egyedi weboldal készítés akár 6-12 hónap is lehet. Ez óriási különbség. Az egyedi weboldal készítés optimalizálási folyamata jóval időigényesebb és a frissítések is a fejlesztők által manuálisan végződnek el. A CMS rendszerekhez viszont központi frissítések, újabb és újabb pluginok jelennek meg az idő során, így a fejlődés sokkal egyszerűbb, mert ezek által elkerülhetetlenné válik a weboldal frissítése.

Egy CMS-t azonban ki kell emeljek a sorból: a WordPress tartalomkezelő rendszert. Az utóbbi években csak erősödött az előnye a Joomlával vagy a Drupallall szemben, amelyek összesen képviselnek 4%-ot a piacból, míg a WordPress CMS ennek több mint hétszeresét. Mi teszi hát ilyen sikeressé? A WordPress alapú weboldalak elsősorban könnyen kezelhetők és sok bővítmény érhető el rájuk, ezért gyakorlatilag bármilyen weboldal alapjául szolgálhat. Emellett könnyen személyre szabható, tehát az egyediség is biztosított, és a keresőoptimalizálás is könnyebben megy általa, még erre is érhetők el különböző plugin-ok. Sőt, kifejezetten jól működő webáruház kialakítására is alkalmas tartalomkezelő rendszerről beszélünk.

Nem tűnünk hozzá nem értőknek, ha CMS rendszert használunk?

Felmerülhet ugyan a kérdés, hogy mennyire tűnik valaki profinak, ha nem egyedi fejlesztésű céges weboldal készítést preferál. Gondoljunk akár az IT piacra, ahol megannyi start-up jön létre napi szinten, amelyek saját innovatív ötleteikkel akarnak feltörni. Így ez a probléma vállalatok ezreit foglalkoztatja. Azonban a WordPressnél nem kérdés a szakmaiság, ugyanis olyan nagy vállalatok is használják, mint a Coca-Cola, az eBay, a Sony vagy a The New York Times. Sikerét az is mutatja, hogy gyakorlatilag a weben lévő site-ok 30%-a WordPress alapú, csak az elmúlt 1 évben 4 százalékkal nőtt az előnye a többi CMS előtt. A tartalomkezelő rendszerek egyre sikeresebbnek minősülnek a jövőre nézve, a WordPress dominanciája pedig egyértelmű a piacon. Ezeknél jobb referenciára nincs szükség.

printosh

Ha webáruház készítés, akkor WooCommerce! Mit nyerek a WooCommerce-szel?

Ha webáruház készítés, akkor WooCommerce! Mit nyerek a WooCommerce-szel?

Minden POSTban van valami jó!

Ajánlatkérő űrlap kitöltése

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!