Android alkalmazás fejlesztés során a SCRUM-like módszer és az agilis módszertan segítségével egy gyors és hatékony fejlesztési metódust dolgoztunk ki. Ezen költségek minimalizálásával natív környezetben dolgozunk Android alkalmazásokon szektortól és iparágtól függetlenül bármely területen.

android alkalmazás fejlesztés

Az Android piaci részesedése

Az utóbbi években az Android elterjedtsége magasan túlszárnyalta az összes többi mobil operációs rendszerét. Világszintű használata 75% körül mozog, ami azt jelenti, hogy az egész piac háromnegyedét uralja a mennyiségi adatok szerint. A legnépszerűbb Ázsia és Dél-Amerika területén, emellett még Európában jellemző a számbeli fölénye. Magyarországon azonban viszonylag kiegyensúlyozottan fele-fele arányban oszlik meg az iOS és az Android használata. De természetesen az Android alapú eszközöknek nagy előnye, hogy sok készülékük alacsonyabb árkategóriás, mint iOS-es társaik.

0 %
Android piaci részesedése világszinten
0 milliárd
Android rendszer világszintű használata
0 milliárd
Jelenleg aktív Android eszközök száma

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

LinedIn profil

LinkedIn profil

YouTube csatorna

Youtube

Az Android alkalmazás fejlesztés lépései

Natív Android alkalmazás fejlesztés

A crossplatform történő fejlesztések hibrid környezetben készülnek, tehát nem csak egy operációs rendszerre történik az optimalizálás. Idő- és költségspóroló megoldásként sokszor élnek a fejlesztők ezzel a megoldással, de ez a fajta kódolás sokkal több hibát hagy a szoftverben és a működésben. Mivel nem specifikus az optimalizálás, ezért a készülök memóriáját nagyobb mértékben használja a szükségesnél, ez pedig az akkumulátor élettartamát rontja. Könnyebbel „crash”-el az alkalmazás és lassabb használat közben. Emellett az operációs rendszer frissítései legtöbb esetben nem kompatibilisek ezekkel a fejlesztésekkel.

A natív Android applikáció fejlesztés előnyei

  • A saját Android környezetben történő fejlesztés könnyebben szabható az operációs rendszerre és a frissítések sem lesznek inkompatibilisek az alkalmazással.
  • A kódolásban százalékosan is kevesebb hiba marad a cross platformos fejlesztésekhez képest.
  • A RAM és processzorhasználat is optimális keretek között mozog.
  • A javítások és a frissítések implementálása lényegesen kevesebb időt és erőforrást vesz igénybe.

Android alkalmazás fejlesztés saját kézből

Korábbiakban nem csak mobil applikációkat készítettünk, de tableten használható CRM rendszereket is optimalizáltunk Android operációs rendszerre. Értékesítés támogató alkalmazásoktól egészen a túranavigációs alkalmazásig sok minden került már ki fejlesztőink kezei alól. Az egyik legnagyobb projektünk az Európa egyik vezető légitársaságának az online repülőjegy foglalási alkalmazása volt. Itt is natív környezetben történt az alkalmazásfejlesztés Androidra. A mi feladatunk a front-end megalkotása volt. Android mobil applikáció fejlesztés során is az erre specializált fejlesztői csapatunk GitLab verziókövető rendszerben végzi a programozást és a milestone-ok lekövetését.

Loading...

Mire figyelj oda egy Android app megtervezése előtt?

Android app fejlesztés során rengeteg költség merülhet fel, és ha nem tervezünk okosan az elején, a folyamat végére könnyen kifuthatunk a projekt költségkeretéből. Ennek elkerülésére összegyűjtöttünk pár fontos tippet („best practices”), amelyek bármely KKV vagy start-up számára hasznosnak bizonyulhatnak a piacon.

Fejlesztési tipp

Android applikáció fejlesztés során még a tervezési fázisban érdemes meghatározni, hogy milyen fejlesztési metodológiával fogunk dolgozni, azaz melyik programnyelven íródik az applikáció. Ez azért is fontos, mert a megfelelő programozási nyelv kiválasztásával időt és energiát spórolhatunk, és nem utolsó sorban költségeket is.

Android alkalmazás fejlesztés immerzív területen

android alkalmazás fejlesztés

Az immerzív technológiák egyre népszerűbbek, ami azt jelenti, hogy a hétköznapi alkalmazásukra is folyamatosan bővülnek a lehetőségeink. A nagyközönség számára a legelérhetőbb technológia továbbra is a kiterjesztett valóság (Augmented Reality – AR), ugyanis ehhez csak a telefonjuk és annak kamerája szükséges. Azonban minden AR alkalmazáshoz szükség van egy keretapplikációra, hiszen az adott mobil eszköz operációs rendszerére kell ezeket elkészíteni és optimalizálni. Így a kiterjesztett valóság applikációt egy Android alkalmazás keretein belül szükséges lefejleszteni.

Ilyen esetben az Android app fejlesztés keretalkalmazási részét ugyanúgy szükséges programozni. Erre példa az Élményerdő applikáció. A kiterjesztett valóság alkalmazás szkennerként működött, és a kijelölt markerek beolvasásával jelenítette meg az AR tartalmat: láthattuk az erdő életciklusát a telefonunk képernyőjén és a markerekhez csatolt élethű erdei állatokat. Minden ilyen applikációt szükséges egy-egy operációs rendszerre optimalizálni és lefejleszteni, ami a keretalkalmazáson keresztül történik. Ebben az esetben maga az Élményerdő applikáció volt a keretalkalmazás. Ilyen fejlesztések összekapcsolásához azonban érdemes egy tapasztalt szoftverfejlesztő céghez fordulni.

android alkalmazás fejlesztés

Android alkalmazás fejlesztés kapcsolatfelvétel

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!