Mi is bemutathattunk munkásságunkat az NJE szervezésében megrendezésre került TEDxTalk rendezvénysorozaton. Az egyetem számára fejlesztett VR alkalmazás nagy érdeklődést váltott ki. A VR fejlesztés sikerének köszönhetően pedig a jövőre nézve izgalmas lehetőségek tárultak a Printosh Advertising csapata elé.

Mi az a TEDTalk/ TEDxTalk?

A TED (Technology, Entertainment, Design) egy amerikai indíttatású rendezvénysorozat, amely különböző területekről és tudományágakból hív előadókat munkásságuk bemutatására vagy szimplán történetük elmesélésére. A TEDx a TED része: a TEDx rendezvények nemzeti vagy regionális szinten viszik tovább a TED munkásságát. A Neumann János Egyetem is megszerezte a szükséges tanúsítványt, amelynek köszönhetően megrendezhette ezt a színvonalas eseményt.

Hogyan zajlott a TEDxNeumann?

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatkezelési tájékoztató.
I Accept

A Neumann János Egyetem nemzetközi színvonalú TEDx előadásokat szervezett a november 10-ei eseményre. Több színpadot is kialakítottak, többek között a főbb előadókban, illetve kisebb termekben, az aulában pedig felállítottak egy hatalmas kivetítőt, így a résztvevők onnan is hallgathatták az előadásokat. Több, saját területén sikeres és elismert professzort és mérnököt hallgathattunk meg, de mellettük Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós is előadást tartott. Azok számára, akik gyakorlati fejlesztést mutattak be a rendezvény résztvevőinek, kisebb termeket biztosítottak. Így számunkra is kialakításra került egy VR szoba, ahol az NJE VR alkalmazás volt a fő attrakció.

Kérjük, látogasson el az immerzív technológiákat bemutató weboldalainkra, ha további szakmai információ érdekli!

Az NJE VR alkalmazás

A Neumann János Egyetem több mint egy éve keresett meg bennünket egy virtuális valóság fejlesztés ötletével. Az egyetem hátterét figyelembe véve egy tudományos VR fejlesztést javasoltunk, amely két tudóst, és két találmányt mutat be. Mindkét virtuális valóság alkalmazás a találmányt és a tudóst jellemző, korhű környezetben készült el.

Kármán Tódor és a gázturbina

A VR alkalmazás környezetébe belépve az egyik lehetőségünk az, hogy Kármán Tódort asszisztáljuk találmánya, a gázturbina tesztelésében. Az 1920-as évek laboratóriumi környezetében találjuk magunkat, ahol a tudós lépésről lépésre végig vezet bennünket a turbina működésén és a tesztelési folyamat lépésein. A feladat végéhez érve egy gomb megnyomásával tudjuk elindítani a gépezetet, amely, ha ügyesek vagyunk, hibátlanul fog működni.

Neumann János számítógépe

VR fejlesztésen belül elérhető egy másik játékmenet is, amelynek során az 50-es évek környezetében találjuk magunkat, és Neumann IAS számítógépét kell tesztelnünk a feltaláló utasításait követve. A VR alkalmazás fejlesztés során a részletekre kiemelt figyelmet fordítottunk, az egyetemmel folyamatos konzultációkat folytattunk a tudományos pontosság révén. Hasonlóan az előző feladathoz, itt is lépésről lépésre végig kísérjük a játékost a tesztelés fázisain, miközben többet tudhat meg a számítógépek őséről. A végcél itt is a hibátlan teszt lefuttatása.

Az NJE VR alkalmazás

A virtuális valóság fejlesztés eredetileg az Edukációs Kiállításra készült az NJE standjára, hogy minél több érdeklődő diáknak mutathassák meg a mérnöki szakma szépségeit és érdekességeit. A kiállításon nagy sikert aratott a VR alkalmazás, így az NJE úgy döntött, hogy az egyetemi oktatás keretein belül is szeretné majd használni a fejlesztést. Emellett az NJE partner egyeteme, a californiai Caltech számára is bemutatásra került a virtuális valóság alkalmazás, amely hamarosan a Meta Store-ban is elérhető lesz.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk.

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

LinedIn profil

LinkedIn profil

YouTube csatorna

Youtube