• 2023. 07. 27.
  • 2 perc

A budapesti Infopark sétányán felavatásra került a Neumann-szobor. Az eseményre bennünket is meghívtak, ahol bemutatót tartottunk a Neumann Jánoshoz és munkásságához szorosan kapcsolódó VR alkalmazásunkról. Az immerzív fejlesztések az edukációs szektorban is hatalmas potenciállal rendelkeznek, ezt az NJE VR alkalmazás is sikeresen bizonyította!

Hogyan készült az NJE VR alkalmazás?

A Neumann János Egyetem megkeresésére készítettük a fejlesztést, amelyet edukációs kiállításokon szerettek volna az egyetem standjánál használni. Mivel komoly műszaki ismeretekre is szükség volt az alkalmazás megtervezéséhez, az egyetem professzoraival való folyamatos konzultáció mellett zajlottak a munkafolyamatok. A találmányok működését és technikai jellemzőit is meg kellett értsük, amellett, hogy mindezt korhű környezetbe kellett helyezzük a hitelesség megőrzéséhez. Természetesen az is kiemelkedően fontos volt, hogy korosztálytól függetlenül élvezetes és igazi élmény legyen ez a VR alkalmazás.

Hogyan néz ki a VR fejlesztés?

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Adatkezelési tájékoztató.
I Accept

A VR alkalmazás két külön projektet tartalmaz: Kármán Tódor gázturbinájával, illetve Neumann János IAS számítógépével ismerkedhetünk meg. Ahogy belépünk a VR környezetbe, a kialakított labor korhű megjelenítést ad az 1920-as, illetve Neumann esetében az 1950-es évek technikai feltételeit illetően. A projektek hasonló játékmenetre épülnek. Ez azt jelenti, hogy mindkét esetben a feltaláló utasításait követve kell tesztelnünk az előttünk lévő találmányt, ezzel segítve őket a sikeres végeredményhez. Az utasítások nem csak magyar, hanem egyébként angol nyelven is elérhetők a fejlesztésben, így az jobban igazodik az egyetem nemzetközi színvonalához és diákseregéhez is.

A VR alkalmazás mellé kifejezetten a bemutatóra készítettünk egy AI meghívót is, amelyben Neumann János olvassa fel a csatolt szöveget. Az egyetemi vezetőség és a meghívottak egyöntetűen pozitív visszajelzéseket adtak a munkásságunkról, az egyetemmel pedig a sikeres VR alkalmazásnak köszönhetően a jövőben további közös projektek megvalósításán dolgozunk.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk.

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

LinedIn profil

LinkedIn profil

YouTube csatorna

Youtube