Az iOS alkalmazás készítése új irányai több kompetenciát követelnek meg a mérnököktől és fejlesztőktől. A natív környezetben megalkotott alkalmazások fejlesztéséhez agilis módszertant dolgoztunk ki, amely során delegált munkanapokkal gyorsan és hatékony munkát végzünk.

iOS alkalmazás készítése

Az Android riválisa

Az iOS elterjedtsége a statisztikák szerint olyan 25-30% körüli a világpiacon, földrajzilag Észak-Amerikában és Ausztráliában vezet az Androiddal szemben. Ezen kívül még Európában is nagyon népszerű, de összességében ott, ahol az Android használata éppen visszaesik, lesz népszerűbb az iOS. Az éppen aktuális trendek is megszabják, hogy mely országokban melyik felé billen a mérleg. Az utóbbi adatok szerint Norvégiában és Törökországban is népszerűsödnek az iPhone-ok. Nyilván az iOS szélesebb körű használatát a telefonok általános magasabb árkategóriája is korlátozza, azonban megbízhatóságban sokszor az iOS mellett érvelnek.

0 - 30 %
iOS piaci részesedése
világszinten
0 millió
2020 első negyedévének Apple eszközeladása
0 milliárd dollár
2018 App Store bevétele az Android duplája

Az iOS alkalmazás fejlesztés lépései:

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

LinedIn profil

LinkedIn profil

YouTube csatorna

Youtube

Natív iOS alkalmazás készítése

A cross platform megoldások azokat a fejlesztői lehetőségeket jelentik, amikor hibrid környezetben nem csak egy operációs rendszerre történik az adott alkalmazás fejlesztése és optimalizálása. Költség- és időhatékony megoldásnak tartják, mert nyilvánvalóan a specializálódott fejlesztők megfizetése többe kerül, illetve párhuzamosan nem végezhető el az applikáció fejlesztése több platformra. Azonban ennek a módszernek a hátránya a felhasználói részen ütköznek ki. Erre az egyik legjobb példa a Facebook mobil applikációja, ami szintén cross platform fejlesztés. Nem megfelelően optimalizált a memóriahasználat és a processzorterhelés, a frissítésekkel sokszor nem kompatibilis, emiatt az alkalmazás leállhat vagy lefagyhat működés közben.

Natív iOS app fejlesztés előnyei:

  • Könnyebb a tesztelés és a debug a fejlesztők számára, kevesebb kódolási hiba marad a szoftverben.
  • A frissítések optimalizálása nehezebb és több időt vesz igénybe cross paltformos fejlesztés esetén.
  • A memóriahasználat megfelelő keretek között mozog, nem terheli meg olyan mértékben a készülék akkumulátorát.
  • Kevesebb tárhelyet foglal a natívan fejlesztett alkalmazás.

Mire figyeljünk oda egy iOS alkalmazás készítése előtt?

Mielőtt belevágunk egy új projektbe, legyen szó bármilyen típusú termék vagy szolgáltatás piacra juttatásáról, a keretösszeg, amelyet rászánunk, végig meghatározó tényező marad. Ahhoz pedig, hogy ne fussunk ki az előre megszabott költségkeretből, bizonyos részletekre nagyobb figyelmet kell fordítanunk a stratégiai tervezésnél. Ez iOS alkalmazás készítése során is fokozottan igaz.

Fejlesztési tipp

IOS alkalmazás készítése során érdemes azt is meghatároznunk, hogy milyen metodológiával és milyen programnyelven szeretnénk elkészíteni a fejlesztést. A megfelelő kiválasztása szintén költségeket spórolhat számunkra, és ezt még érdemes az első pár konzultációs alkalommal leegyeztetni a fejlesztőcsapattal.

Az iOS app készítés új irányai

Az utóbbi évek során több szektorban és iparágban jelentek meg mobil vagy táblagépes alkalmazások. Így például egy erdészet számára túranavigációs alkalmazást fejlesztettünk, de a pulmonológia területén is dolgoztunk, és több értékesítéstámogató szoftvert is készítettünk. A digitális transzformáció elérte az iOS alkalmazás fejlesztés világát is, ahogy új kompetenciák épülnek be a területbe. Ilyenek például az immerzív technológiák, mint a VR/AR fejlesztések, amelyek a mérnöki és ipari felhasználáson kívül a művészeti és történelmi képzési területeken is megjelentek. Az új kompetenciák újabb mérnöki és fejlesztői igényeket támasztanak. Ezekhez alkalmazkodva egy agilis módszertant dolgoztunk ki, amely idő- és költséghatékony megoldásnak bizonyult.

Loading...

IOS alkalmazás készítése immerzív területen

Az immerzív fejlesztések piacának bővülésével egyre több lehetősége lesz az átlagfogyasztónak is, hogy találkozzon ezekkel a technológiákkal a hétköznapjaiban. Ami a legelterjedtebb, az a kiterjesztett valóság (Augmented Reality), és ezt az immerzív fejlesztést mobil alkalmazásokon keresztül is megtapasztalhatjuk. A speciális applikációs filtereken túl olyan AR applikációkat fejlesztenek, amelyek teljesen új világokat jelenítenek meg a telefonunk kameráján keresztül a saját környezetünkben. De minden ilyen immerzív fejlesztés igényel egy mobil eszközös keretalkalmazást, amelyet ez esetben egy iOS alkalmazás készítése jelenti.

Erre egy példa lehet az Élményerdő mobil applikáció. A keretalkalmazás iOS fejlesztés, amely natív környezetben készült, a kiterjesztett valóság applikáció pedig ebbe van beágyazva. Az AR alkalmazás szkennerként működik, a beprogramozott markereket felismeri, és ahhoz társítja az AR tartalmat, amit megjelenít mobil eszközünk képernyőjén. Az Élményerdő applikáció kifejezetten a Bakonyerdő Zrt. megbízásából készült az Egy a Természettel Vadászati és Természeti Világkiállításra. Az iOS fejlesztés célja elsősorban az erdő biodiverzitásának és az erdő életciklusának bemutatása. Amikor azonban immerzív fejlesztést és mobil eszközre készült natív iOS fejlesztést kombinálunk, akkor érdemes egy tapasztalt fejlesztőcéghez fordulnunk, hiszen speciális problémák és igények sokasága merülhet fel a technológiák kombinálásra során.

iOS alkalmazás készítése

iOS alkalmazás fejlesztés kapcsolatfelvétel

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!