VR fejlesztés

A Virtual Reality, a Mixed Reality és az Augmented Reality egyaránt feltörekvő technológiának számít mind felhasználói, mind pedig ipari alkalmazások területén. Ez főként annak köszönhető, hogy a felhasználói szoftvert fejlesztők felismerték az új platformban rejlő szórakoztatási lehetőségeket, az ipari alkalmazásokat fejlesztők pedig a produktivitást elősegítő alkalmazások fejlesztésére is használják, pl. AR-t használó térbeli tervezőprogramok. Több mint 10 éves szoftverfejlesztési és UI tervezési tapasztalatunk birtokában mi is elkezdtünk foglalkozni az VR fejlesztés világával. Ez egy olyan terület, amelyhez csupán a szoftverfejlesztési készségek nem elégségesek. A VR alkalmazás fejlesztés egy komplex terület, amely kreatív látásmódot és innovatív megoldásokat igényel.

VR fejlesztés AR - VR fejlesztés

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

LinedIn profil

LinkedIn profil

YouTube csatorna

Youtube

VR fejlesztés (Virtual Reality – virtuális valóság)

AR - VR fejlesztés

Az önállóan, mindenféle kiegészítő eszköz nélkül működő mobil VR eszközök elterjedésének köszönhetően a felhasználók egyre szélesebb köre nyer hozzáférést a VR szoftverekhez. Ebből adódóan a kereslet is folyamatosan nő az újabb, jobb, modernebb VR alkalmazások iránt. Mostanra már szinte minden nagyobb eszközgyártó cég belépett vagy belépni készül a standalone VR eszközök piacára. Legnagyobb felhasználása a szórakoztatás, azaz a VR játékok területe, azonban a marketing, turizmus vagy oktatás terén is egyre több lehetőség jelenik meg a felhasználására. Elsősorban mi is a marketing szegmenst vettük célba a VR fejlesztési megoldások közül. VRBizz platformunk reklámkampányok menedzselésére jól használható felület, amely többek között lehetővé teszi, hogy üzletemberünk ne veszítse el a kapcsolatot a vevővel és kontrollálja a vásárlási folyamatot. A kommunikáció könnyebb, a látvány magával ragadó, az eladás pedig sikeresebb.

VR fejlesztés megoldások és VR élmény

A VR fejlesztések lehetőségei azonban az orvostudományban megjelenő jobb és hatásosabb információ-átadásra is használhatók. Korábban a Chiesi Hungary Kft. számára készítettünk egy olyan virtuális platformot, amelybe infografikákat építettünk. Így a sikeresebb információ-átadást szolgálta a felület. A VR, AR, MR fejlesztés további lehetőségeit és biztos fejlődését az is mutatja, hogy több internacionális multicég is mélyebben foglalkozik e területek kiaknázásával. A Google Daydream felülete, amit az androidos operációs rendszerbe építettek bele, már egyre több eszközről elérhető, s hozzá csak a megfelelő headset kell. Ráadásul ezek már az átlagmeber számára is hozzáférhetők, ugyanis áruk már nem számít oly magasnak. Emellett a Google a WorldSense rendszerét is elérhetővé tette hozzá, ami egy környezetfelismerő technológia. Ezzel az AR fejlesztés is megjelenik lehetőségként a headsetekhez.

Töltse ki VR fejlesztést támogató felmérésünket az alábbi linken, és fejlesszen egy VR alkalmazást, MOST!

Standalone VR szemüveg

A nemzetközi trendek azt mutatják, hogy az AR – VR fejlesztés még bizonyos szempontból gyerekcipőben jár azokat a megoldásokat és lehetőségeket tekintve, amelyekre felhasználható a technológia már most és majd amikre a jövőben lesz. Mi is úgy gondoljuk, hogy hatalmas igény lesz a későbbiekben az MR fejlesztési megoldásokra. A standalone megoldások közül jelenleg uralkodó eszköz, a Lenovo Mirage Solo, amelyből számunkra 2 eszköz is rendelkezésre áll. Mivel a korábbiakban is volt megbízásunk már VR fejlesztésre, ezen felületre is konkrét projektjeink vannak, amelyeken jelenleg is dolgozik csapatunk. A jelenlegi trendek szerinti elvárásoknak tehát meg tudunk felelni, és ha kell marketing célokra, orvoslásban szükséges edukációra, illetve a humánfejlesztés területére is be tudjuk vinni a VR és az AR világát.

Esettanulmányok VR fejlesztés

NJE edukációs VR alkalmazás esettanulmány

Az edukációs szektor a hagyományos B2B vagy B2C területéhez képest másfajta igényekkel és kihívásokkal szembesül. Mivel állami szektor, sales stratégiája a hallgatói felé nincsen, abba az irányba kizárólag csak marketing eszközöket vethet be. Ezt a Neumann János Egyetem is felismerte, és a következő Edukációs Kiállításra egy lebilincselő alkalmazással szerettek volna megjelenni. A céljuk az volt, hogy népszerűsítsék a mérnöki és a tudományos karokat a fiatalság körében, mindezt azonban játékos [...]

HTC standalone megoldása: HTC VIVE Focus Pro a gyakorlatban

Az utóbbi években több nagy multi is beszállt a VR piacára, és folyamatos verseny folyik a jobbnál jobb VR szemüveg (headset) piacra dobásában. A Facebook, a Microsoft, a Sony, a Samsung és a HTC is állandó versenyben van egy olyan VR szemüveg megalkotásában, amely forradalmasítaná a piacot, és elterjedtebbé tenné a technológiát egy nagyobb fogyasztói szegmens körében.

Oculus Quest a teljes szabadságélmény (Standalone VR headset)

AR - VR fejlesztés

A VR fejlesztés új dimenzióba lépett a standalone készülékek megjelenésével és piaci ár-érték arányuk rohamos javulásával. Az Oculus Quest 2019 májusa óta a Facebook egyik sikertörténete, hiszen olyan szabadságélményt nyújt a kiváló élményvilág mellett, amire eddig egy szemüveg sem volt képes. Nincsenek vezetékek, drótok és más eszközök. Csak a szemüveg, a kontroller, és mi magunk.

Minden POSTban van valami jó!

Minden POSTban van valami jó!

VR fejlesztés érdekli? Lépjen kapcsolatba velünk!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

2023-02-02T17:30:04+01:00
Go to Top