Applikáció fejlesztés – natív Android és iOS mobil megoldások

Az egyedi mobil applikáció fejlesztés az egyre differenciáltabb fogyasztói igények következtében egyre fontosabb szemponttá válik a webes, natív vagy hibrid applikáció fejlesztésénél. Az UX design megoldások, azaz az applikáció grafika kinézete, kreatív megjelenítése és funkcionális működése mind ide tartozik, amely a felhasználói élmény növeléséhez járul hozzá. Az alkalmazás felülete egyre meghatározóbb szemponttá válik, főleg ha marketinges vagy értékesítői alkalmazásról, vagy akár repülőjegy vásárlásához szükséges applikációról van szó. Natív Android és iOS fejlesztéseink következtében több iparágban és szektorban alkalmazhattuk már megoldásainkat.

Lépjen kapcsolatba velünk!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk.
Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Egyedi mobil applikáció fejlesztés GITLab verziókövetéssel

Ami még kényelmessé teszi az Android vagy iOS mobil alkalmazás fejlesztési megoldásainkat, az a verziókövetés és a projektmenedzsment rendszer, amit használunk. Mivel manapság egy-egy projekt kiszervezése gyakori jelenség, a GITLab által lehetővé válik, hogy pontosan nyomon tudjuk követni az előrehaladást és egy ember egy megadott feladaton dolgozzon. Ezáltal a program fejlesztése több részegységből tevődik össze, amit bárhonnan és bármikor lehet végezni. Így a munka gyorsabb és sokkal rugalmasabb. Emellett az alapvető tapasztalatunk az volt, hogy egy projekt befejezése nem jelenti csupán az adott applikáció fejlesztését. Google Analytics használatával és konverziókövetéssel folyamatosan figyeljük az adott alkalmazás használatát és hasznosságát.

iOS és Android mobil applikáció fejlesztés

Gyakorlatban több projektünk is hasznosnak és praktikusnak bizonyult. Elsősorban az iOS és Android mobil applikáció fejlesztés területén szerzett tapasztalatunk miatt, és az ezekre való webes és mobil alkalmazások fejlesztése révén ezen platformokra egyedi megoldásokat tudunk kidolgozni. Készítettünk korábban egy dóziskalkulátort, ami lényegében egy orvos edukációs program a pulmonológia, azaz a tüdőgyógyászat terén. Ezáltal az alkalmazásba táplált szükséges adatokkal könnyebben meghatározható a beteg számára kívánatos dózismennyiség. Ezenfelül online repülőjegy-vásárláshoz használható mobil applikációnk által lehetővé válik a foglalás, a tranzakciók nyomon követése. Az egyedi mobil alkalmazás biztonságosan tárolja a digitális beszállókártyákat és teljeskörűen kezeli a felhasználói adatokat.

Az applikáció fejlesztés is új mérföldkőhöz érkezett. Az IT fejlődésével többet és újabbat vagyunk képesek alkotni, amely az IoT megjelenésével, illetve az immerzív technológiák felhasználásával a mobil applikációk következő dimenzióját jelenti. Mindezt pedig csak natív programozási alapon érdemes.

Az applikáció fejlesztés megannyi új trendje

Az elmúlt években népszerű fogalom lett a digitális transzformáció, jelentésével azonban még sokan nem vagyunk tisztában. Alapvetően a szolgáltatások megjelenítésének és promotálásának új dimenzióját jelenti, amelynek nyilvánvalóan az IT-fejlődése a motorja. De mit is jelent ez számunkra mobil alkalmazás fejlesztés területén? Elmagyarázzuk! Egy termékhez tartozó mobil applikáció megléte, azaz önmagában a létezése és az alapvető feature-ök, amelyek a funkcionális működéshez szükségesek, már teljesen alapvető és természetes elemei egy mobil appnak. Abba a korszakba léptünk, ahol a mobil applikáció fejlesztés állandó kreatív kihívások elé van állítva, ugyanis már a több sem elég a mai fogyasztó számára. Így jelentek meg a színen például a blockchainen alapuló alkalmazások, illetve a VR és az AR elemeit használó appok.

De ezek mellett több új trend is felütötte a fejét. Az IoT fogalma is megjelent a köztudatban, az interkonnektivitásra képes mobil alkalmazások kora jött el, valamint a mesterséges intelligencia és a tanulórendszerek az applikáció fejlesztés természetes részét képezik. Emellett a B2B szektor is rájött arra, hogy számukra is hasznossá válhat egy-egy ilyen telefonos alkalmazás megléte: segíti a marketinget, a felhasználói élmény bővül és színesedik és előre lendíti a sales tevékenységet is. Többé nem számít, hogy mely szektorban mozog az adott vállalkozás, meg kell jelennie a lehető legtöbb platformon ahhoz, hogy sikert könyvelhessen el. Olyan túranavigációs applikációt is fejlesztettünk, amelyet egy erdőgazdálkodás megbízására készítettünk el. Legyen szó építészeti területen lévő ügyfélről vagy éppen orvoslátogatással foglalkozóval, a digitális transzformáció őket is elérte ebben a felgyorsult világban.

Ha applikáció készítés, akkor hogyan érdemes?

A legjobb megoldás az applikáció fejlesztés területén pedig a natív platform. A cross-platform megoldások csábítónak bizonyulnak sok vállalkozás számára, azonban ami könnyebbséget jelent benne, az rejti a hibáit is. Mivel nem egy konkrét operációs rendszer fejlesztői környezete, ezért az általános kódot nehezebb tesztelni és javítani. Több helyet foglal általában a mobil eszközön, ami önmagában is nagy probléma, de ez csak talán a jéghegy csúcsa. Mi ezért is dolgozunk natív platformon, így iOS-re és Androidra is van fejlesztői csapatunk. AR és VR fejlesztése sem okoz problémát, így a kreatív elme szárnyalhat. Ami viszont fontos aspektusa a munkafolyamatnak, hogy a büdzséhez és az igényekhez alakítva a lehető legjobb megoldást dolgozzuk ki. A programozás mellett a marketinghez és a designhoz is értünk, sőt a SEO is repertoárunk része. Így bármilyen B2B szektorban is van jelen az ügyfél, mi megtaláljuk számára a legjobb megoldást.

applikáció fejlesztés

Lépjen kapcsolatba velünk!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk. Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

2020-03-27T11:16:22+01:00