Az évek során egyre több ügyfélnél fordultunk meg, és sok történetet hallottunk korábbi rendszergazdáikról, vagy éppen más havidíjas rendszergazda szolgáltatásokat biztosító vállalkozásoktól is. A felmerülő problémák között hallottunk olyat, amikor a rendszerüzemeltetés során a rendszergazda nem tájékoztatta megfelelően őket az elérhető lehetőségekről, újdonságokról, alternatívákról, ami később anyagi „kárként” jelent meg a vállalat számára. Csak egy példa erre a licencek beszerzése. Mint tudjuk, egyik vállalat sem szeretne illegális szoftvert használni saját irodáján belül, hiszen ennek büntetés lehet a vége egy esetleges ellenőrzés során. Mi az akkor, amiről sokan még mindig nem tudnak?

A licencek újraértékesítése az Európai Unió országain belül egy teljesen legális cselekedet. Előfordul olyan beszerzés minden IT cég életében, amikor új gépek vásárlására van szükség. Ilyenkor meg sem fordul a fejükben, hogy a korábban leselejtezett gépek szoftverei ugyanúgy megfelelhetnek, és nem szükséges teljesen új operációs rendszerrel beszerezni az 5-10 gépet. Ez Windows operációs rendszernél körülbelül az eredeti ár felét vagy harmadát jelenti. Korántsem mindegy, hogy gépenként mondjuk 40-50 ezer forintot tudunk spórolni vagy sem. Így amikor ezzel kapcsolatban megkérdeznek bennünket, mindig felajánljuk ezt költséghatékonyabb megoldásként.

Rendszerüzemeltetés és a rendszergazda csomagok előnyei

De az is előfordult már, amikor egy olyan vállalattal találkoztunk, ahol a 10 éve összerakott infrastruktúra működött ugyanúgy, és a szerverek, amelyeket többek között belső levelezésre is használtak, még mindig nem voltak kiszervezve, pedig már fillérekért nagy tárhelyet is használhattak volna. A rendszergazda szolgáltatásba ugyanis beletartozik, hogy a szervergépeket is üzemeltetni kell, és vagy a gépek vagy pedig a teljes infrastruktúra után jár a jutalék. Ez esetben az illetékes nem tájékoztatta a vállalat tulajait, hogy jobban járnának, ha ez a változtatás megtörténne, és valahol máshol kezelnék ezeket, ugyanis így az ő hatásköréből kikerül a szervergépek üzemeltetése és annak díja. Ilyen és ehhez hasonló történetek után döbbentünk csak rá, hogy mennyire szükség van egy megbízható emberre, aki lelkiismeretesen végzi rendszergazdai munkáját.

Rendszerüzemeltetés, rendszergazda szolgáltatás Budapest és környékén

Rendszergazda szolgáltatásunkat elsősorban olyan mikrovállalkozásoknak illetve kis és középvállalkozásoknak ajánljuk, amelyek professzionális megoldást keresnek a napi szinten felmerülő informatikai problémáikra. Legyen szó eseti megbízásról vagy akár havidíjas rendszergazda szolgáltatás Budapest környéki igénybevételéről cégünk minden esetben ingyenes helyszíni felméréssel támogatja az ideális megoldás kiválasztását.

Ha most már Ön is úgy gondolja, hogy sikeresen tudnánk segíteni az online tartalommarketingjének célbajuttatásában, akkor keressen bennünket, elérhetőségeinken és azonnal elkezdhetjük a közös és sikeres együttműködést Printosh módra!

 (+36 30) 931 0775 marketing@printosh.hu
Ha most már Ön is úgy gondolja, hogy sikeresen tudnánk segíteni az online tartalommarketingjének célbajuttatásában, akkor keressen bennünket, elérhetőségeinken és azonnal elkezdhetjük a közös és sikeres együttműködést Printosh módra!

 (+36 30) 931 0775

marketing@printosh.hu