Céges weboldal készítés kapcsán manapság már nem igazán kérdéses, hogy CMS alapokra dolgozunk-e vagy sem, hiszen ezen platformok előretörése az elmúlt években csak növekedett. Gondoljunk csak a WordPress-re, ami a ma létező weboldalak 34%-át teszi ki. Ez barátok között is több mint egyharmad, számszerűsítve pedig több mint 3 millió weboldal. Tudva, hogy olyan vállalatóriások, mint a Sony vagy a Coca-Cola is WordPress alapokra épít, nincs okunk feltételezni a szakmaiatlanságot sem. A tartalomkezelő rendszerek egyik legnagyobb előnye, hogy adnak egy alapot, amire építkezni tudunk. Ennek is köszönhető, hogy az átlagos fejlesztési idő 6-12 hét, míg egy egyedi fejlesztésű rendszer kapcsán ez 6-12 hónap is lehet. Céges weboldal készítés során pedig egyáltalán nem mindegy, hogy 3 hónap alatt lesz új weboldalunk, vagy csak 1 év múlva.

Egyedi céges weboldal készítés CMS-el?

Az első lépés mindig a kezdeti elképzelés. Amikor megkeresnek bennünket és az ügyfél elmondja, hogy mégis mit szeretne, mire lenne szüksége és hogyan képzelte el az alapvető menüstruktúrát, nálunk azonnal beindul a brainstorming. Az egyik legjobb a WordPress alapú megoldásokban, hogy a lehetőségek tárháza a végtelenhez konvergál. Így tervezésnél több 100 template-hez nyúlhatunk, hogy aztán az ügyfélnek már csak abból kelljen választania, amit az igényeihez mérten a legjobbnak ítéltünk. Csak olyan megoldásokat javasolunk, amelyek könnyen lefejleszthetők a CMS rendszeren belül, így mindennek, ami a weboldalon megjelenik, van funkciója és relevanciája. Ez a UX Design tervezés alapja: minden elemnek van értelme és van haszna. Az oldalon belül úgy helyezzük el a gombokat, a felületeket és a szöveget, hogy az egyszerű, átlátható legyen, és a felhasználó részéről csak ott követeljen figyelmet, ahol valóban szükséges. Így, ha valahol a képeken van a hangsúly, akkor arra tereljük a figyelmet, míg máshol a szövegre irányítjuk az olvasó tekintetét.

Emellett nem csak a design-ra tudunk hangsúlyt fektetni egyediség kapcsán. A WordPress lehetővé teszi, hogy a kreatív képzelőerőnk szárnyaljon a lehetőségek terén. Mindezt ráadásul úgy tegyük meg, hogy a lead generálás is fontos szempont maradjon, ha nem a legfontosabb. Céges weboldal készítés során előre kell gondolkoznunk. Minden egyes gombot és menüpontot úgy alakítunk ki, hogy támogatjuk a felhasználót és az elköteleződés útjára tereljük. Az összes legördülő menü, az összes checkbox, az üzenetküldési formok kialakítása mind-mind fontos tényező. Ahány termék és téma van például, annyiféle form szükséges. Ezek a szempontok webáruházak kapcsán még kiélezettebb fontosságúak a gyakorlatban. De tudnunk kell, hogy ha kezdettől fogva jól strukturáljuk a weboldalt, akkor úgynevezett önjáró felület lesz, és mint egy „sales autopilot”, úgy generálja a forgalmat, azaz az ügyfeleket és a megrendeléseket számunkra.

Kell nekem SEO? A válasz: igen!

Manapság már nem kérdéses, hogy SEO-val vagy nélküle dolgozunk-e. A keresőoptimalizálás fénykorát éli a Google monopóliuma alatt. A mai világban már rég kevés arra támaszkodni, hogy majd ismerősök és azok ajánlása kapcsán találnak meg bennünket az ügyfelek. A 21. század az internet egyeduralma, amikor is ha valamire megoldást keresünk, azt nagy valószínűséggel online fogjuk megtenni. A SEO pedig abban segít bennünket, hogy a megfelelő problémákra mi legyünk a megfelelő megoldás. Céges weboldal fejlesztés során a technikai webfejlesztés mellett a tartalom is ugyanolyan fontos tényező. Így amikor az ügyfél megkeres bennünket a kezdeti elképzeléssel és a tartalmi elemekkel, akkor mi már ezek alapján kulcsszókutatásokat tudunk végezni. Meg tudjuk állapítani, hogy mely kifejezések a legversenyképesebbek az adott témában és mindezt hogyan strukturáljuk a tartalom megírásakor. Már a domain név kiválasztása is nagyon fontos, ugyanis abban is a kiemelt kulcsszó jelenik meg minden oldal kapcsán. Rendszergazda szolgáltatásunk a hosting terén is segítséget jelenthet partnereink számára.

Céges weboldal készítés – Miért a Printosh?

Az évek során számtalan szakterületen kipróbálhattuk magunkat a webfejlesztés és az applikáció fejlesztés területén is. Nem volt számunkra probléma, ha ügyfeleink egymástól a lehető legtávolabbi piaci szegmensekből érkeztek, ugyanolyan lelkesedéssel vetettük magunkat az új kihívások elé. Dolgoztunk olyan vállalattal, amely elektromos autók töltőállomásainak telepítésével foglalkozik (GATE Connection). Egy nemzetközi humán erőforrás fejlesztő cég a Krauthammer is ügyfeleink közé tartozik, náluk webfejlesztés és arculattervezés is folyt. Digitális nyomda weboldalát is optimalizáltuk és terveztük már meg (Reactor). Céges weboldal készítés kapcsán a Zahnersatz Dental Group is fontos ügyfelünk. A fogászati implantátumokkal foglalkozó vállalkozás esetében az egyik legnagyobb kihívást a német nyelvterület adta különbségek jelentették. Más trendek jellemzőek a német ajkú országok szakmai weboldalainak felépítésére, így ezekhez alkalmazkodva kellett nekünk is megalkotni az új site-ot, német nyelvű tartalommal és keresőoptimalizálással.

Bárhonnan is keressenek meg bennünket, mi olyan weboldalt hozunk létre, amely megfelel a szakma és az adott piac adta követelményeknek. Emellett minden elkészített weboldalt mobilra és táblagépes eszközökre is optimalizálunk, így a reszponzív megjelenésre is külön gondot fordítunk. A WordPress és a WooCommerce sok esetben csak a töréspontokig optimalizál, ezért szükség van további tesztelésekre és javításokra esetlegesen a szöveg vagy a kód kapcsán. Az elkészített weboldalak karbantartását is mi végezzük el, gondoskodunk a szükséges frissítések implementálásáról és a hibák javításáról. A tartalmat és a trendeket is folyamatosan figyeljük, a kulcsszókutatásokat frissítjük és új tartalmakat is írunk, javítjuk a meglévőket, hogy folyamatosan javítsunk a konverziós rátán a SEO által. Nálunk nem részmegoldást kap az ügyfél, hanem egy teljes értékű komplex szolgáltatást, amely a weboldal elkészítésétől az üzemeltetésig mindent magában foglal. Az ügyfélbiztonság a legfontosabb számunkra.

Céges weboldal készítés Printosh módra

A ’90-es évek óta rengeteget változott a vállalkozásunk arculata és azok a szolgáltatások, amelyeket biztosítunk. A céges weboldal készítés különösen fontos részét képezi munkánknak, hiszen a KKV szektorra specializálódtunk, az ő igényeikre, költségvetésükre és szemléletükre.

Ha most már Ön is úgy gondolja, hogy sikeresen tudnánk segíteni az online tartalommarketingjének célbajuttatásában, akkor keressen bennünket, elérhetőségeinken és azonnal elkezdhetjük a közös és sikeres együttműködést Printosh módra!

 (+36 30) 931 0775 marketing@printosh.hu
Ha most már Ön is úgy gondolja, hogy sikeresen tudnánk segíteni az online tartalommarketingjének célbajuttatásában, akkor keressen bennünket, elérhetőségeinken és azonnal elkezdhetjük a közös és sikeres együttműködést Printosh módra!

 (+36 30) 931 0775

marketing@printosh.hu