Az Oculus olyan standalone VR szemüveg, amely a nagyságrendekkel drágább kábeles készülékeket meghazudtoló, lenyűgőző eredményt produkál személyi számítógépes háttér nélkül is. A lényege – amely a kábeles rendszereknek sem alapvetően sajátja – a mozgáskövetés. Ezt olyan fejlettségi szintre emelte, amelyet ma egyetlen más standalone VR headset sem tud biztosítani jelenleg. A lényege, hogy a fejlesztők négy széleslátószögű szenzort építettek az Oculus Quest házába, amely feltérképezi a környezetet, valós időben, nagy pontossággal követi a felhasználó minden mozdulatát, amely a gépi látás algoritmusára épül. Az Oculus Quest olyan standalone VR szemüveg, aminek nincs szüksége semmilyen kiegészítő érzékelőre vagy bármilyen plusz kamerára, önmagában is képes 6DoF mozgáskövetésre, szemben az általános, kábeles – és jóval drágább készülékek 3DoF szintjével.

VR fejlesztés

Lépjen velünk kapcsolatba!

Standalone VR szemüveg – Élmény, amely lenyűgöz!

Másik nagy durranás, a két kontroller, amelyek szinte minden mozdulatot és utasítást képesek lekövetni, maximálisan helyettesítve virtuálisan a felhasználók kezeit. A kontrollerek tartalmaznak egy analóg kart, X és Y gombot, ravaszt, home gombot és a markolatban is megtalálható egy irányító gomb. A hang sem egyszerűen hallható, ugyanis nincs beépített fejhallgató, hanem a headset két oldalán un. hangkeltők vannak, amelyek a felhasználó fejéhez érintkezve rezgéssel teszik hallhatóvá a készülék hangját. Persze klasszikus fejhallgatót is lehet csatlakoztatni, de teljesen elhagyható, mert így is meggyőző hanghatást lehet elérni.

Az Oculus Quest standalone VR headset kombinálja a három legfontosabb tulajdonságot, amit ma elvárunk egy ilyen kiemelkedő készüléktől:

  • legyen vezetékmentes
  • minél pontosabb virtuális kézérzékelése legyen
  • és magas érzékenységű mozgáskövetést biztosítson.

Ez a standalone készülék már nem az első generációs – inkább csak videók fogyasztására szolgáló – passzív látványt fogyasztó felhasználók részére készült, hanem bíztosítja azt a korlátlan és határtalan érzést és lehetőséget, amely teljeskörűen ki tudja szolgálni és élmény szintjére tudja emelni a learning, a sales, vagy a digitális transzformáció bármely fomáját bevezetni kívánó, B2B felhasználó legmagasabb szintű elvárásait is.

VR fejlesztés

Az önállóan, mindenféle kiegészítő eszköz nélkül működő mobil VR eszközök elterjedésének köszönhetően a felhasználók egyre szélesebb köre nyer hozzáférést a VR szoftverekhez. Ebből adódóan a kereslet is folyamatosan nő az újabb, jobb, modernebb VR alkalmazások iránt. Elsősorban a marketing szegmenst vettük célba a VR fejlesztési megoldások közül.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk.