• 2021. 02. 09.
  • 4 perc

Napjainkban a járványhelyzetből adódóan kiemelkedően fontossá váltak a virtuális, online terek. Az internet az oktatás, munka és a kapcsolattartás első számú platformjává vált. Mindannyian nehezen birkózunk meg a fennálló helyzettel, hogy a személyes interakciók jelentősen lecsökkentek. A fiatalabb generáció ugyan könnyebben veszi az akadályokat és az átállást erre az új életformára, hisz már azelőtt is otthonosan mozogtak az online térben. A virtuális platformoknak viszont jelentős fejlődésen kellett, és kell folyamatosan keresztülmenniük, mivel hirtelen hatalmas igény lett rájuk, a mindennapi élet tényleges szükségletévé váltak. A változások, fejlődések a sok különféle mobil applikáció készítése során is megmutatkoznak.

IoT (Internet of Things)

A smart home fogalma talán sokak számára ismerősen cseng. Az elmúlt időszakok fejlesztései közé több olyan applikáció készítése is tartozik, amikkel az otthoni eszközöket lehet irányítani. Gondolunk itt például a fűtésre, lámpák fényerősségének szabályzására, sötétítők működtetésére. A statisztikák szerint egyre több ilyen applikáció készítése vár ránk a jövőben, az okos eszközök ugyanis egyre nagyobb teret hódítanak. A becslések szerint 2021-re a smart home eszközök piaca akár 222 millió dollárra is bővülhet, amiből 161 milliót fog kitenni a számos különféle mobil applikáció készítése és a hardver eszközök gyártása csak kisebb arányban lesz jelen. A smart home eszközök mellett jelentős fejlődés várható a kocsik és nagyobb gépjárművek egyes részeinek irányítása (pl.: zárás, nyitás), valamint az egészségügyi berendezések területén is

mobil alkalmazás fejlesztés

Applikáció készítése és a mesterséges intelligencia

A mesterséges intelligencia nem csak a jövőnket határozza meg, hanem már benne van a mindennapjainkban. A Siri és az ehhez hasonló Voice Assistant alkalmazások folyamatosan fejlődnek. Emellett egyre nagyobb jelentősége lesz a mobil applikáció készítés terén az AI alapú kameráknak és hangalapú fordítóknak is. Az AI segítséget fog nyújtani a mobil applikáció készítése során, ugyanis ezek a javító programok bizonyos hibákat azonnal felismernek. Ezekkel a fejlett technikákkal programozó segítsége nélkül, automata irányítással végzik majd a nyomon követést és az alapvető hibák javítását is.

A mesterséges intelligencián belül a képfelismerő rendszerek piaca bővül a legjobban jelenleg a legnagyobb mértékben. Emellett az e-kereskedelem is nagy lehetőségeket lát benne. Például sok webshop számára fellendülést hozott a mobil applikáció készítése, ami azokat a termékeket fogja ajánlani a vásárlónak, amelyet az AI segítségével feltérképeztek: hogy mi érdekli a vásárlót és mi lehet a következő lépése a vásárlási folyamatban.

A mesterséges intellgenciát a különböző alkalmazások sokféle lehetséges módon felhasználhatják:

  • Intelligens kamera tárgyfelismeréssel
  • Hang és nyelvi fordítás
  • AI alapú arcfelismerés és feloldás
  • Felhasználói viselkedés megjövendölése
  • Applikáció hitelesítés a biztonságos böngészés érdekében
  • Adaptív akkumulátor a hosszabban tartó működésért

AR & VR – Kibővített és virtuális valóság

Az AR (Augmented Reality) és a VR (Virtual Reality) felhasználásának lehetősége egyre erősödik, a számítógépes játékok világát például már jó ideje meghódították. Ezen kívül azonban olyan neves cégek, mint a L’Oreal is kísérleteznek AR stylist mobil applikációkkal. Emellett a Google Maps Live View appja kameráján keresztül „élő” nyilakkal mutatja a telefonunk képernyőjén, hogy merre kell mennünk. Az AR ezenkívül még sok vállalat training programjába is be lett építve és kifejezetten népszerűvé vált. A Facebook viszont már a VR terek kiépítésén gondolkozik, hogy az emberek már ilyen fejlett technika használatával léphessenek kapcsolatba egymással.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk.

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

LinedIn profil

LinkedIn profil

YouTube csatorna

Youtube