• 2021. 02. 09.
  • 5 perc

Már most jelentősen érzékelhető az online piac állandó bővülése, ami a mobil applikáció fejlesztés által még nagyobb teret fog nyerni. Statisztikák is kimutatták, hogy több közéleti szektorra is jelentős hatással volt a mobil app fejlesztés és befektetett tőke függvényében egyre jobban megerősödtek, valamint növekedésnek indultak. A becslések szerint a mobil applikáció piac 2021-re akár az eddigiekhez képest akár 385%-ra is növekedhet, számokban nézve pedig 2022-re több mint 157 milliárd dollárnyi bevételt fog hozni. Ebben a cikkben 4 fő szektor fejlődését mutatjuk be, amik erősen érintettek a mobil alkalmazás fejlesztés terén. Mivel az új trendek nagyban meghatározzák a piacot, ezekben a szektorokban nagy lehetőségeket rejlenek a vállalkozások számára is.

Mobil applikáció fejlesztés az oktatásban

Az oktatás az egyik legfőbb fogyasztói szektor a mobil applikáció készítés terén. Az edukációs appoknak több fajtája már az elmúlt pár évben népszerűvé vált és a tapasztalatok alapján kifejezetten jól működik. Ilyenek lehetnek:

  • Fejlesztő jellegű alkalmazások
  • Oktatással kapcsolatos online játékok
  • Tanulást segítő alkalmazások gyerekeknek és felnőtteknek
  • Többcélú online platformok
  • E-learning alkalmazások specifikus tantárgyakhoz

Az oktatásba integrált mobil applikáció fejlesztés területét az elkövetkezendő években láthatólag a mesterséges intelligencia, az AR (Augmented Reality) és a VR (Virtual Reality) fogja uralni. A virtuális valóság technológiája páratlan élményt nyújt a tanulás folyamán, ami a tananyag elsajátítását is megkönnyíti és élvezetesebbé teszi. A hagyományos tanulási módszerektől eltérően a mobil applikáció fejlesztés és a mesterséges intelligencia korszerűsített technológiájának segítségével a tanulók személyre szabott tanulási módszerekkel dolgozhatnak, amik egyénileg hatékonyabbak lehetnek és segítik őket a fokozatos fejlődésben. Vannak ismert mobil applikációk, mint a Duolingo vagy a Kahoot, amelyek világszerte nagy népszerűségnek örvendenek és általános iskolákban, nyelviskolákban, egyetemeken is egyaránt használják.

mobil applikáció

Mobil applikációk szerepe az egészségügyben

A Google Play Store-on és hasonló applikációs áruházakban egyre több egészségügyi alkalmazással találkozhatunk, amik a kiegyensúlyozott életmód kialakításához használható eszközök. Ilyen lehet például a fizikai egészség megőrzését elősegítő diéta tervező, étrendnapló, vagy tornagyakorlatokkal és edzéstervekkel kapcsolatos app. A pszichés egészség terén napi ütemezőket, hálanaplókat, hangulatmérőket lehet letölteni, hogy naponta emlékeztessük magunkat az ép testben é lélek filozófiára.

Mindezek mellett azonban talán a legfontosabb megemlíteni a telemedicine alkalmazásokat, amik a betegek és az orvosok közti kommunikációt segítik elő. Ennek főleg a mostani járványhelyzetben lett kiemelkedő jelentősége, hisz a mobil applikáció fejlesztés révén a betegek már távolról is képesek kapcsolatba lépni az orvosaikkal. Az online térben lehetőség nyílik például kamerás megbeszélésekre, vagy akár a betegek monitorozására is.

Sportok és a mobil applikáció fejlesztés

Az egészségügyi területnek egyik ágazata a kifejezetten sportoláshoz kifejlesztett mobil applikáció készítés. Egyes alkalmazások formájában tulajdonképpen egy saját személyi edzőt kaphatunk, aki egyéni, személyre szabott gyakorlatokat mutat nekünk az előzetesen beállított igényeink alapján.

Ezen kívül nagy divatját éljük a különféle okos óráknak, lépésszámlálóknak, vagy egyéb sportolásnál használható hordozható eszközöknek, amik olyan adatokat mérnek, mint például az idő, a pulzus változása, kalóriaégetés mértéke stb. Ahogy a hordozható technológia fejlődik, egyre több eszköz fog az okostelefonnal való kapcsolat nélkül is működni.

A Fitness applikációk egyik nagy előnye még, hogy egyre több online hozzáférhető, változatos streaming fitness programot és videókat követhetünk, így otthon is kényelmesen elvégezhetünk egy komplett gyakorlatsort, amikor csak időnk engedi. Mi több, egy havi feliratkozás egy streaming szolgáltatásra nem kerül annyiba, mint személyesen egyetlen fitnesz óra!

Virtuális játékok

A mobil applikáció fejlesztés területén nagy szerepet játszottak a folyamatosan fejlődő virtuális játékok. Ezeknek a meghatározó szerepe egyértelműen a VR és az AR dominanciája, hisz itt már az első videójátékoktól kezdve egyre növekvő igény volt a valósághű ábrázolásra és a magas technológiára, hisz ez mind nagyban hozzátesz a játék élvezhetőségéhez. Ahogy a technológia egyre megfizethetőbbé vált, az AR lassan a mobilok világába is beköltözött. Az ilyen AR és VR alapú játékokat sokszor több felhasználó tudja egyszerre játszani, akik ezáltal egy virtuális térbe kerülnek. Így a játék közösségi élményt is tud nyújtani, valamint a versenyhelyzetekben a kompetitív hajlamainkat is kiélhetjük. A játékfejlesztésben az elmúlt pár évben hatalmas ugrás következett be, nem véletlenül. A játékoknak az egyre több mobil alkalmazás készítése során egyre nagyobb tere lesz, ami ígéretes jövőt mutat az ágazatnak.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk.

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

LinedIn profil

LinkedIn profil

YouTube csatorna

Youtube