A kiterjesztett valóság technológia már a 2010-es évek végén megjelent az oktatási szektorban. Az immerzív technológiák a tudományos légkörben, például orvostanhallgatók esetében könnyítették meg az anatómia tanulást és az operációs készségek fejlesztését. Az ötlet tehát nem új, de mégis miben más akkor az EdTech AR most, mint a korábbi kiterjesztett valóság felhasználások? Az alábbiakban kiderül!

Hogyan működik az EdTech AR?

A kiterjesztett valóság gyakorlatilag digitális elemeket integrál a valós környezetünkbe. A legismertebb és egyik legkorábbi népszerű fogyasztói alkalmazása a különböző Snapchat filterek voltak. A kiterjesztett valóság azóta sokat fejlődött, és szöveggel, hangeffektusokkal és 3D grafikával teszi színesebbé a valóságos környezetet. Technikailag nem igényel mást, mint egy telefont vagy táblagépet, és magát az appot, amit feltelepítünk az eszközre. Emellett nagyon látványos fejlesztéseket készíthetünk általa, amik segítenek a figyelem fenntartásában. Azonban emellett még számos előnye van a technológiának, amelyeket az alábbi hét pontba sűrítettünk bele:

EdTech AR

A kiterjesztett valóság lehetővé teszi a diákok számára, hogy érdekesebb és magával ragadóbb környezetben tanulhassanak. A koncentráció és a figyelem fenntartása midig hatalmas kihívás a tanároknak, így, ha megfelelő eszközt kapnak a kezükbe, az ő vállukról is több terhet vehetünk le, hogy ők csakis a tudásanyag átadására koncentrálhassanak. Emellett mivel látványos képi elemekről van szó az AR esetében, az információ memorizálása is könnyebbé és tartósabbá is válik. Költséghatékony megoldás is, hiszen a mobilon kívül sokszor másra nincs is szükségünk hozzá, az pedig már majdnem minden gyerek kezében igen fiatal korban ott terem.

Az EdTech AR alkalmazási módjai

A kiterjesztett valóság EdTech alkalmazásai elég széles skálán mozognak, de csakúgy, mint a tanteremben, úgy otthon a házi feladat elvégzésében is a diákok segítségére tudnak lenni. A tankönyvek például könnyen beszkennelhetők a mobil eszközzel, amely ezek után a képernyőn különböző illusztrációkat és segédleteket jelenít meg a tananyag könnyebb elsajátításához. Ez különösen egyébként mérnöki és tudományos területeken lehet hasznos. Emellett a kiterjesztett valóság alkalmazások abban is segítenek, hogy a diákok otthon saját tempójukban is tanulhassanak, amely a kompetencia alapú oktatás egyik alapvetése.

Az immerzív technológiákkal kapcsolatban vannak olyan téves elképzelések, amelyek mai napig útját állják a nagyobb fogyasztói elterjedésnek. Mivel kevesen vannak, akik igazán tisztában vannak ezekkel a fogalmakkal, úgy gondolják, hogy túlságosan futurisztikus és biztosan egy vagyonba kerül a technológia és felszerelés ezekhez az eszközökhöz. Nos, a fentiekben reméljük, hogy eloszlattuk ezeket a tévképzeteket, és meggyőztünk arról, hogy érdemes az EdTech AR alkalmazásokba fektetni.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk.

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

LinedIn profil

LinkedIn profil

YouTube csatorna

Youtube