A legjobb VR szemüveg 2019 -ben, Megérkezett az Oculus Quest

A 2010-es évek közepétől indult meg a VR, AR és a talán kevésbé ismert MR, azaz a kevert valóság iránti érdeklődés növekedése, ezzel együtt pedig a piac bővülése. A VR 2015 végétől vált közkeletibb fogalommá, ekkor dobta piacra a Samsung saját VR termékét, a Samsung Gear VR-t. A verseny ezáltal csak éleződni kezdett, 2016-ban megjelent az Oculus Rift és a HTC VIVE is, az egyik legjobb VR szemüveg 2019-ben pedig a Facebook újabb terméke, az Oculus Quest. A Google is megjelent a piacon saját VR headsetével, ami a Pixel nevű telefonjával kompatibilisen használható együtt. Alapvetően így kétfajta VR headset volt elérhető: a PC-hez köthető, illetve az okostelefonnal működtethető. Az utóbbi időben azonban egy új fogalom jelent meg a virtuális valóság világában: a VR 2.0.

Mit jelent ez pontosan a VR technológia számára?

A VR fejlesztés életében is bekövetkezett a „nagy bumm”, amikor hirtelen növekedésnek indult a piac, és rengeteg új lehetőség jelent meg mind a VR, mind pedig az AR és az MR felhasználásának világában. Dollármilliókkal nőtt a kereslet és az eladás is ezen termékekre, start-upok százai jelentek meg a területen méghozzá jelentős sikereket elérve. 2018 viszont fordulópontnak számított. Több önmagában használható, PC-t nem igénylő headset jelent meg, például az Oculus Santa Cruz vagy a Google Daydream, amiket ésszerű árakon dobtak a piacra. Az, hogy nagyobb technikai setup és külön hardver nélkül használható headsetek jelentek meg, és mindezeken termékeket egy nagyobb réteg, a hétköznapi fogyasztó számára is elérhetővé tették, teszi ki együttesen a VR 2.0 fogalmát.

VR fejlesztés

Lépjen velünk kapcsolatba!

A legjobb VR szemüveg 2019-ben: az Oculus Quest

legjobb VR szemüveg 2019

Az Oculus Quest még ebben az évben tavasszal jelent meg, és egy olyan standalone készüléket dobtak vele a piacra, ami ár-érték arányban kimagaslóan jónak számít. Minden vezetéket és külső PC-t, hardvert nélkülöz. Négy kamera van beszerelve a készülékbe a szenzorok mellé, így felvételkor feltérképezi a környezetünket, és így biztonságosan tudunk majd sétálgatni a szobában anélkül, hogy bármiben felbuknánk. A felbontáson javítottak a Rifthez képest, és egyedül a 72 Hrz-es refresh rate, ami aggasztó volt, mert ebben elmaradt elődeitől, azonban ez használat közben egyáltalán nem érezhető. Emellett 90 fokos látószöget biztosít, ami még a nem zavaró kategóriába tartozik. Az Oculus Quest tehát árához és teljesítményéhez képest nagyon is remek szemüveg, amit már a hétköznapi fogyasztó is beszerezhet. De nem csak számukra, hanem vállalati felhasználásra is teljesen megfelel, így a kisvállalkozásk is végre befektethetnek a VR világába. A Quest tehát méltán nevezhető a „lejobb VR szemüveg 2019”-es címére.

A virtuális valóság technológiai fejlődése

Ezenfelül az Augumented Reality, a virtuális valóság fejlesztés és az Mixed Reality többé már nem csak a szórakoztatás terén jelenik meg, hanem az oktatás, az orvoslás, a marketing vagy akár a turizmus területén. A Microsoft az Acerrel együtt piacra dobta az első önállóan működő MR headsetet. A Discovery is elkezdett befektetni a VR világába, ugyanis egy világkörüli utazást dokumentáló sorozatot szeretnének a virtuális valóság által a nézők elé tárni. Sőt, a Lenovo több más céggel partnerségben azon dolgozik, hogy a jövőben meccseket és sporteseményeket tudjanak közvetíteni VR headsetek által. A szemüvegeket olyan terápiás kezelésre is használják, ahol erős fájdalomcsillapításra van szükség: legnagyobb meglepetésünkre a VR hatásosabb a morfiumnál. Tehát két dolgot tehetünk: vagy beszállunk a „VR bizniszbe”, vagy pedig kíváncsian ülünk a kispadon, hogy mindebből vajon mi sül ki…nélkülünk. A választás egyértelmű.

VR fejlesztés

Az önállóan, mindenféle kiegészítő eszköz nélkül működő mobil VR eszközök elterjedésének köszönhetően a felhasználók egyre szélesebb köre nyer hozzáférést a VR szoftverekhez. Ebből adódóan a kereslet is folyamatosan nő az újabb, jobb, modernebb VR alkalmazások iránt. Elsősorban a marketing szegmenst vettük célba a VR fejlesztési megoldások közül.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk.

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

LinedIn profil

LinkedIn profil

YouTube csatorna

Youtube