Több blogposztunkban is foglalkoztunk már a VR világával és a technológiai fejlődés gyorsaságával, jellegével ezen a téren. Azonban konkrét eszközökről nem oly sok szó esett, mint amennyit megérdemelnének. Konkrétan csak egy eszközre utalunk ezzel: a Lenovo Mirage Solo VR szemüveg az, amelyet a Lenovo a Google Daydream headsetjével álmodott meg közösen. A tavalyi évben látta meg a napvilágot ez az egyedülálló termék, és érdemes róla pár mondatban írnunk, hiszen kategóriájában a legjobb ár-érték aránnyal rendelkező produktumról van szó. Legnagyobb különlegessége, hogy standalone (önálló) VR headsetről van szó, amely az összes hardveres és szoftveres modult tartalmazza. Nem szükséges sem telefont csatlakoztatnunk hozzá, sem pedig egy bikaerős PC-re nincs szükség, amely működtetni képes azt.

Mit jelent a Standalone VR?

Standalone VR headsetnek nevezzük azokat, amikhez se számítógép, se telefon nem kell, mégis működik önmagában. Ötvözi a Mixed Reality technológiát és a Daydream kompatibilis headsetet, amivel már egy kisebb térben is lehet mozogni, az elejére szerelt sztereó kameráknak köszönhetően. A hozzá csatlakozó kontroller nem képes a térbeli mozgásra, egy pontból irányítható.

Virtuális valóság

Hogy pontosabb képet adjunk a termék képességeiről, néhány technikai információt is érdemes megemlíteni a beszámoló során. A készülékben lévő LCD panel 2560×1440 pixeles, 5,5 hüvelykes és 75 hertzes frissítéssel rendelkezik. A látószöget a panelek 110 fokosra bontják. Az eddigi beszámolók alapján nagyon szép esztétikai és grafikai élményt képes nyújtani használóinak a szemüveg. Éles és szép képről számoltak be, mindenképpen jobb minőségről, amelyet például az Oculus Riftnél tapasztaltak. Ami megdöbbentő lehet, hogy a készülék súlya 625 gramm, tehát kicsivel több, mint fél kiló. A félelmek ellenére, hogy nehéz lesz a viselése és kényelmetlen, többen arról írtak értékeléseikben, hogy a jó súlyelosztás miatt egyáltalán nem kényelmetlen a szemüveg viselése.

VR fejlesztés

Lépjen velünk kapcsolatba!

Legjobb ár-érték arányú standalone VR szemüveg

Ami még számottevő előnyt jelent a Lenovo Mirage Solonál az az, hogy WorldSense szenzorokkal rendelkezik, amelyek 3D-ben helyeznek el bennünket a térben. Van egy biztonságos zónánk a virtuális világban, ahol bármit csinálhatunk, és a valós környezet beépített a virtuálisba. Ha például játék közben elhagynánk ezt a biztonságos teret, a szemüveg azonnal leállítja a folyamatokat és figyelmeztet bennünket, hogy lépjünk vissza a megfelelő pozícióba. A különböző appoknál a valósághű ábrázolás nem csak szófordulat, valóban elhiteti az agyunkkal, hogy éppen delfinekkel úszunk valahol a tengerben. Mi is jelentős tapasztalatokat szereztünk a termék kapcsán, ugyanis két eszköz áll a birtokunkban, amelyeket munkánk során alkalmazunk. Saját meggyőződésünk, hogy ennél jobb VR szemüveget az árkategóriájában nem találhatunk!

VR fejlesztés

Az önállóan, mindenféle kiegészítő eszköz nélkül működő mobil VR eszközök elterjedésének köszönhetően a felhasználók egyre szélesebb köre nyer hozzáférést a VR szoftverekhez. Ebből adódóan a kereslet is folyamatosan nő az újabb, jobb, modernebb VR alkalmazások iránt. Elsősorban a marketing szegmenst vettük célba a VR fejlesztési megoldások közül.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk.

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

LinedIn profil

LinkedIn profil

YouTube csatorna

Youtube