• 2022. 03. 01.
  • 3,7 perc

Az NFT-k egyedülálló tulajdonságaik miatt lettek népszerűek. Az NFT tokenek sokféle iparágat hasznosítanak változatos képességekkel, miközben felgyorsítják a globális blokklánc-fejlesztési* szolgáltatásokat. Először azonban érdemes megértenünk magát az NFT-t és annak jellemzőit, mielőtt elkezdenénk belemenni az NFT-piac megértésébe. Összeszedtük tehát a legfontosabb NFT jellemzőket.

NFT token: amit előzetesben tudni érdemes

NFT

Diszkrét tulajdonjog

Mivel a szabadalmak a szellemi tulajdon kategóriájába tartoznak, könnyen minősülnek egy szervezet illikvid eszközének. A szabadalmakra vonatkozó NFT-k hatósági bevezetésével elősegítenék a szabadalmak tokenizálását. Ennek eredményeként a szabadalomtulajdonosok jövedelmező módokat találhatnak szabadalmaik kereskedelmi forgalomba hozatalára.

Hitelesség

Az NFT fejlesztő cég privát kulccsal rendelkezik az NFT-fiókhoz. A virtuális eszköz teljes ellenőrzéséhez, az alkotók bármely általad meghatározott fiókra áttehetik az NFT-t. A teljes tokenátvitel nyilvánosan ellenőrizhető. A vásárlók ellenőrizhetik az információkat és az NFT token hitelességét.

Különböző metaadatok

Minden NFT egyedi metaadatokat tartalmaz. Mivel mindegyik metaadata teljesen egyedi, nem cserélhetők fel semelyik más NFT technikai tulajdonságaival sem. A metaadatok egyedisége biztosítja a valódi tulajdonjogot.

Ha további szakmai információ érdekli, kérjük látogasson el az immerzív technológiákat bemutató weboldalainkra!

Az NFT Marketplace jellemzői: Legismertebb NFT Marketplace-ek

OpenSea

Az OpenSea egy jól ismert márka. A cég 2018-ban indult, és olyan ismert partnerekkel rendelkezik, mint a QuantStamp, a BlockStack és az Founders Fund. Az OpenSea egyablakos ügyintézést kínál az NFT-alapú piacterek építésének mintájaként. A felhasználók könnyen vásárolhatnak és eladhatnak tételeket, egyéni statisztikákat kaphatnak, megérthetik az elemzéseket és pénzt kereshetnek.

Super Rare

A SuperRare egy digitális művészeti kereskedési és gyűjtő platform. Minden hiteles művész munkája kriptogyűjteményként van tokenizálva. Ezek a tokenizált gyűjthető tárgyak cserélhetők. A platform 15% jutalékot vesz fel a közvetlen értékesítésre és 10% jogdíjat a másodlagos ügyletekre.

Rarible NFT-piac

A Rarible egy közösségi tulajdonú NFT-piac a műtárgyak számára. A Rarible tulajdonosai birtokolják az ERC-20 RARI tokent. Azok a felhasználók, akik a platformon NFT tokeneket adnak el vagy vásárolnak, R.A.R.I. tokenek. Minden héten 75000 RARI tokent osztanak szét a platformon vásárlók között.

Tekintse meg az immerzív technológiákkal kapcsolatos szakmai oldalainkat!

NFT VR

Virtuális valóság(VR)

Számítógéppel szimulált valóságról beszélünk, amelyhez szükséges egy VR-headset is…

NFT AR

Kiterjesztett valóság (AR)

Az AR kihasználja a meglévő valóságtartalmat és egy eszköz felhasználásával kiegészíti…

NFT XR

Kibővített valóság(XR)

Az XR esetében már az iOT, a mesterséges intelligencia és a robotika elemei is bekapcsolhatók a fejlesztés folyamatában…

NFT MR

Mesterséges intelligencia (AI)

Az AI esetében egy beprogramozott tanulórendszerről beszélünk…

NFT Marketplace fejlesztés

Az NFT fejlesztő cégek által forgalmazott virtuális, – nem helyettesíthető tokenek – hasonlóak az általános piacokhoz. A vásárlók a virtuális árukért olyan piactereken fizetnek, mint az OpenSea, olyan kriptovalutákkal, mint az Ethereum* és a Bitcoin, de jellemző kialakuló trend, hogy a POW (Proof of Work)* felépítés helyett a POS (Prof of Stake)* felépítésű rendszerekben működő – ezért olcsóbb kereskedési rátával operáló – tokenek kerülnek túlsúlyba a jutalékok elszámolásakor. A piacterek NFT-tranzakciónként különböző átalánydíjat számítanak fel.

NFT készítés marketplace-re

Az NFT piac egyre népszerűbb, és az NFT token fejlesztő cégek is a különböző marketplace-eket használják az értékesítésre és a vásárlásra, és leginkább azokat preferálják, amelyek már könnyített és előkészített technikai hátteret biztosítanak a fejlesztőknek. Azonban a piacon való megjelenéshez már nem elég egy NFT tokennel előrukkolnunk. Az NFT sajátosságaiban és jellemzőiben egyedülálló, ezért nem osztható részekre. A jelenlegi trend azt mutatja, hogy a sorozatként elkészített NFT-k pörgetik a piacot. Viszont nem elegendő, hogy készítünk egy sorozatot, mindenképp kell a mögöttes story tartalom, plusz kell hozzá profi marketing.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk.

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

LinedIn profil

LinkedIn profil

YouTube csatorna

Youtube