• 2020. 12. 03.
  • 2 perc

A linkprofil elemzés 2022-ben talán fontosabb, mint valaha. A létrejövő weboldalak száma rapid módon növekszik, de sok közötte az „imposztor”, és honnan tudjuk, hogy olyan weboldalak jelölnek meg bennünket forrásként vagy hivatkoznak ránk, amik biztonságosak? Nos, most elmondjuk.

Mit befolyásol a linkprofil?

Alapvetően kevesen tudják, hogy a linkprofil elemzés ugyanolyan fontos eleme a SEO-nak, mint a tartalomoptimalizálás és a technika, off-page elemek ellenőrzése. Bármilyen weboldalunk is legyen, a Google nagyon is szereti, ha minél több releváns oldal mutat ránk forrásként vagy hivatkozásként: azaz ránk mutató link van az oldalán. A böngésző számára ez azt jelenti, hogy releváns információval bíró weboldal vagyunk, így az indexelési folyamat során jobb számokat rendel hozzánk, és ez befolyásolja a Google-ben kapott helyezéseinket is.

Díjmentes konzultáció és SEO audit

Lépjen velünk kapcsolatba!

SEO nélkül akár 2-3 évbe is telhet mire láthatóvá válik egy weboldal a Google keresőben.
Havidíjas keresőoptimalizálással ezt az időt a harmadára is lehet csökkenteni!

Linkprofil elemzés, mint Pandóra szelencéje

Alapvetően ez a következő helyzetekben lehet probléma. Az első az, amikor nem rendelkezünk semmilyen mobilra optimalizált verzióval. Ilyenkor a Google természetese az asztali webes felületet tekinti meg és az alapján végzi el az indexelést, viszont a rankingnél már hátrébb fogja sorolna a weboldalunkat azokkal szemben, akik viszont van mobilra optimalizált felülete. A következő eset az, amikor van mobilbarát felület, az azonban teljesen más, vagy eltérő a webes felülettől. Nos, a Google ezt sem szereti, ugyanis neki plusz erőforrást igényel, hogy külön indexelje mobilos kereséshez a mobilos verziót, míg az asztali verzióhoz a hozzá tartozó webes felületet. A Google keresőoptimalizálás 2020-ban ezt hátrányként kezeli.

De sok kérdés merül fel a téma kapcsán. Először is hogy mik befolyásolják még ezt az ágát a SEO-nak, és például mit veszítek, ha nem foglalkozom ezzel a területtel. Nos, az utolsó kérdést megválaszolva: sokat. Ha olyan weboldalak mutatnak ránk, amelyeket korábban mondjuk megbüntetett a Google algoritmusa, mert spam tartalmat gyártott vagy még sorolhatnánk az indokokat, akkor nagy eséllyel kerülhetünk a rossz backlink miatt mi is hasonló helyzetbe. Emellett mi van akkor, ha vírusos az az oldal, ami ránk mutat? A potenciális fogyasztó is veszélybe kerül, ami nem túl jó referencia, és saját weboldalunk biztonsága is konfrontálódik. Azonban a SEO ezen „fekete doboza” még sok információt rejteget számunkra. A továbbiakban itt olvashat a linkprofil elemzés rejtelmeiről.

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy elkezdhessük a közös munkát!

Minden beérkezett érdeklődés kiemelten fontos számunkra, ezért a lehető legrövidebb idő alatt reagálni fogunk.

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

Kövess minket a közösségi médiában!

LinkedIn és YouTube csatornánkon rendszeresen publikáljuk a legújabb immerzív technológiákról szóló aktualitásokat. Kövessen minket a közösségi médián, hogy ne maradjon le a legfrissebb tartalmakról!

LinedIn profil

LinkedIn profil

YouTube csatorna

Youtube